Suport unànime a l’extensió del Mobile més enllà del 2023

Generalitat i entitats consensuen el manifest ‘Compromís de futur’ en què institucions, agents socials i sectors econòmics defensen que Catalunya es converteixi en un «hub digital mundial»

18 febrero 2020 09:30 | Actualizado a 18 febrero 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Institucions, agents socials i sectors econòmics relacionats amb el Mobile World Congress (MWC) van mostrat ahir a Fira de Barcelona el seu suport sense fissures perquè negociï amb GSMA, la patronal dels operadors mòbils, la extensió del saló a Barcelona més enllà del 2023.

El president de la Generalitat, Quim Torra, havia convocat a tots a una reunió al Palau de la Generalitat per analitzar els efectes de la cancel·lació de l’edició d’aquest any a causa de la por al coronavirus, i la trobada es va convertir en un tancament de files entorn de la continuïtat d’aquest esdeveniment a la capital catalana.

El president del consell d’administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, va defensar davant els assistents la conveniència de «reforçar el partenariat» amb GSMA per poder allargar «bastants anys més» la presència de l’MWC a Barcelona, i va demanar «discreció» i «unitat» al voltant dels acords que es puguin assolir amb l’entitat.

«Els acords als quals puguem arribar seran més o menys reeixits en la mesura que siguem discrets», va dir Relat, que després d’agrair la reacció unitària després de la cancel·lació del Mobile va advocar per mantenir aquesta línia: «Necessitem unitat i consens».

Relat va fer aquesta apel·lació en un moment en què es debat sobre les compensacions a les que pot haver de fer front GSMA per l’anul·lació d’aquesta edició de l’MWC i a l’impacte econòmic per a Fira de Barcelona derivat d’aquesta cancel·lació.

Tot i que alguns sectors econòmics i que patronals com Foment van demanar a la Generalitat que ajorni la pujada de la taxa turística, inclosa en la llei d’acompanyament dels pressupostos de 2020, per pal·liar així l’impacte econòmic de l’anul·lació del Mobile, en les intervencions obertes a la premsa no es va fer cap petició en aquest sentit.

La reunió d’ahir, celebrada al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i a la qual van acudirTorra i cinc consellers, entre ells el vicepresident Pere Aragonès, va servir per consensuar un manifest, titulat «Compromís de futur», en què institucions, agents socials i sectors econòmics defensen que Catalunya es converteixi en un «hub digital mundial».

Comentarios
Multimedia Diari