Talls als accessos a la UAB durant la primera jornada de vaga per exigir la rebaixa de les taxes universitàries

Les accions de protesta s´han allargat uns vint minuts després que es restablís el servei als FGC i els Mossos desfessin les barricades a l'entrada per l'AP-7

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els estudiants han tallat aquest dimecres al matí els accessos ferroviaris i viaris a la Universitat Autònoma de Barcelona en la primera de les dues jornades de vaga convocada per exigir la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Les accions però s’han allargat només uns 20 minuts. Així, una dotzena d’estudiants han tallat la línia dels Ferrocarrils a l’estació de la Universitat i el servei ha quedat interromput entre 07.40h i 08.00h entre Bellaterra i Sant Quirze, segons Ferrocarrils de la Generalitat, mentre que les barricades formades per més de mitja dotzena de contenidors als accessos al campus des de l’AP-7 han estat dispersades per les furgones dels Mossos d’Esquadra. D’altra banda, alguns manifestants han trencat les càmeres de videovigilància a la Plaça Cívica.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UAB, convocant de la protesta juntament amb la Coordinadora d’Assemblees de Facultats, han recordat que la mesura va ser aprovada pel Parlament i que el “Govern i la Secretaria d’Universitats i Recerca (SUR) “s’han negat” a aplicar-les. En aquest sentit, han acusat el secretari de la SUR de mantenir una “postura immobilista i amb zero voluntat política per avançar cap a la rebaixa”.

Anteriorment, els estudiants havien organitzat una marxa des de la UAB fins a Parlament el curs passat. En un comunicat, asseguren que aquestes jornades de protesta volen aglutinar des de les diverses organitzacions estudiantils fins als rectors de les universitats públiques catalanes.

 

Comentarios
Multimedia Diari