Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona és l'única demarcació catalana on baixen les vendes de turismes al gener

Catalunya registra un creixement d'un 7,1%

ACN

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

La venda de turismes a Catalunya ha crescut un 7,1% durant el gener respecte el primer mes del 2014, fins a les 11.620 unitats, el que suposa el millor gener des del 2008, quan se'n van comercialitzar 14.196, segons ha informat aquest dilluns la patronal del sector. Les vendes de turismes a Catalunya suposen el 15,2%, per darrera la Comunitat de Madrid, que sumen el 32,7% del total. Pel que fa el total del mercat espanyol, el primer mes del 2016 ha arrencat amb un creixement del 12,1%, fins a les 76.395 unitats, que també registra les millors dades des del 2008. El sector atribueix aquests increments al creixement de l'activitat econòmica, a l'accés al finançament i a la creació de llocs de treball, entre d'altres.

L'Anfac, Faconauto i Ganvam també han destacat el "bon comportament" de les empreses de lloguer anticipant una "excel·lent temporada turística" de Setmana Santa. "Mantenir el creixement crearà més llocs de treball, més riquesa i benestar social", afirmen les patronals en un comunicat.

Tot i aquestes bones dades, la patronal del sector considera que "encara hi ha molt marge de creixement" per la millora de la renda disponible i el creixement econòmic. Els fabricants alerten sobre els vehicles antics, ja que són "els que generen problemes de contaminació i fan més insegures les carreteres".

Per canals, tots mostren un resultat positiu durant el gener. El canal empresa ha augmentat de manera significativa les seves compres, amb un 25,2% del total, mentre que el canal de particulars va créixer un 1,5% fins a les 41.617 unitats. Per últim, pel que fa els vehicles destinats a lloguer, va sumar un increment del 34,7%, fins a les 11.650 unitats.

Per demarcacions, a Barcelona les vendes de cotxes han arribat fins a les 8.841 unitats, amb un increment del 7,83%; a Girona les vendes han registrat 1.198 unitats i és la demarcació que registra un augment més destacat, concretament del 9,51%. A la demarcació de Tarragona, s'han venut 1.051 cotxes al gener, amb una davallada del -0,76%, mentre que a Lleida les vendes de cotxes han assolit les 530 unitats, que suposen una pujada del 6,43%.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También