Tempestes d'estiu, calor i aiguats

Les temperatures no baixaran dels 30º a la demarcació

19 mayo 2017 22:11 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cel entre molt ennuvolat i cobert, amb núvols menys abundants al Pirineu. Al llarg del matí els núvols es restringiran a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral, mentre que a la resta del territori quedarà entre poc i mig ennuvolat. A banda, a partir del migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya.

Fins al migdia s'esperen alguns ruixats aïllats al litoral, al prelitoral i a la Catalunya Central. A partir del migdia s'esperen xàfecs a qualsevol punt, inicialment més probables a la meitat est, i a partir del vespre a la meitat oest, sobretot al Pirineu i Prepirineu. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyats de tempesta durant la tarda. S'acumularan quantitats de precipitació poc abundants, puntualment abundants a l'interior de la meitat est.

En el cas de les temperatures mínimes, seran entre lleugerament i moderadament més altes. Es mouran entre els 12 i 17 ºC al Pirineu, entre els 17 i 22 ºC a la resta de l'interior, i entre els 20 i 25 ºC al litoral. Les màximes quedaran semblants, o pujaran lleugerament a la vall de l'Ebre i a Ponent. Arribaran a valors d'entre els 27 i 32 ºC al Pirineu, al litoral i a la resta del quadrant nord-est, i entre els 32 i 37 ºC a la resta, essent les més altes a l'interior de la vall de l'Ebre i a la plana de Lleida.

El vent serà fluix i de direcció variable fins a primera hora del matí. La resta de la jornada s'imposarà el vent entre fluix i moderat de component oest a l'interior i de component sud i est al litoral, al prelitoral i a la Catalunya Central. Al final del dia s'imposarà la tramuntana al nord de l'Empordà amb cops forts, i el component est a la resta del país entre fluix i moderat.

Comentarios
Multimedia Diari