Tortosa i Reus tindran dues de les 15 noves oficines de l'Agència Tributària

L'organisme preveu recaptar 2.306 milions el 2017, entorn dels 1.242 actuals, i arribar als 800 treballadors a partir dels 350 de finals d'any

19 mayo 2017 18:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Josep Lluís Salvadó, informà ahir que al juliol del 2017 l’Agència Tributària de Catalunya estarà en condicions de recaptar 2.306 milions, enfront dels 1.242 actuals, a més de comptar amb 15 noves delegacions i arribar a 800 treballadors. Entre les 15 noves delegacions –sumades a les actuals, en faran un total de 19– hi haurà la de Reus i la de Tortosa. Són algunes de les fites que es planteja l’Agència Tributària de Catalunya, base de la futura hisenda catalana, i que ahir explicà Salvadó a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament.

Per arribar als 800 treballadors, a partir dels 350 de finals d’any, l’Agència vol incorporar unes 277 persones que treballen per als registradors de la propietat i que s’encarreguen de liquidar impostos propis del Govern com el de Transmissions Patrimonials o el de Successions i Donacions. S’incorporarien a l’ATC en un procés que es durà a terme «en el marc jurídic de la funció pública», cosa que no permet una integració directa sinó que obliga a un concurs públic.

«La voluntat del Govern és assumir totes les funcions tributàries que el marc autonòmic ens atribueix estatutàriament i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana», explicà Salvadó. Avançà que el Govern vol denunciar en les pròximes setmanes el conveni amb els registradors de la propietat, que finalitza el 30 d’octubre de 2017, per iniciar aquest procés.

Les oficines liquidadores gestionen el 75,1% de les autoliquidacions dels impostos de Transmissions Patrimonials i d’Actes Jurídics Documentats, i el 61,6% dels referits a les Successions i Donacions. En recaptació executiva, el Govern vol assumir també la major part de les funcions durant el primer semestre del 2017. La resta de noves delegacions estaran a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres i la Seu d’Urgell. Aquesta ampliació suposarà una inversió inicial de 6,3 milions.

Comentarios
Multimedia Diari