Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tres catalans guanyen el premi Pritzker, el Nobel de l'arquitectura

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta han estat guardonats 'pel seu compromís inflexible amb el lloc on treballen'

EFE

Whatsapp
Rafael Aranda (e), Carme Pigem (c) i Ramon Vilalta (d) van crear l´any 1988 l´estudi RCR a Olot, la seva ciutat. FOTO: JAVIER LORENZO DOMÍNGUEZ / EFE

Rafael Aranda (e), Carme Pigem (c) i Ramon Vilalta (d) van crear l´any 1988 l´estudi RCR a Olot, la seva ciutat. FOTO: JAVIER LORENZO DOMÍNGUEZ / EFE

Els arquitectes catalans Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramón Vilalta han estat guardonats amb el premi Pritzker 2017 «pel seu compromís inflexible amb el lloc» on treballen per a la creació d’«espais que estan en relació amb els seus respectius contextos».

Aranda, Pigem i Vilalta van crear el 1988 l’estudi RCR a Olot, la seva ciutat natal, i amb la seva feina «busquen connexions entre l’exterior i l’interior, cosa que dóna com a resultat una arquitectura emocional i experiencial», segons el veredicte del jurat de la 39 edició del Pritzker.

L’anunci del premi el va fer a Chicago (EUA) el president de la Fundació Hyatt, Tom Pritzker, que destacà el fet que el jurat hagi elegit, per primera vegada, tres arquitectes com a receptors del premi, que s’atorga als seus treballs i no a l’estudi que van fundar fa gairebé tres dècades. «Aranda, Pigem i Vilalta han tingut un impacte en la disciplina més enllà de la seva àrea immediata. Els seus treballs abracen tant espais públics com privats, centres culturals o institucions educatives i la seva habilitat per relacionar de forma intensa el medi ambient específic de cada lloc és un testimoni del seu procés i la seva profunda integritat», assenyalà Pritzker.

«La seva forma de treballar en col·laboració, on el procés creatiu, el compromís amb una visió i totes les responsabilitats són compartides per igual, van portar a la decisió», va dir el president de la fundació que atorga anualment el Pritzker, considerat el Nobel d’arquitectura.

Aquesta és la segona vegada que el premi recau a Espanya, ja que Rafael Moneo va ser guardonat amb el Pritzker l’any 1996.

«És una gran alegria i responsabilitat. Estem emocionats perquè aquest any tres professionals, que treballem junts i estretament en tot el que fem, siguem els reconeguts», va dir Pigem.

Entre els seus projectes destacats hi ha el centre d’art La Cuisine, a Nègrepelisse (França); el museu Soulages, a Rodez (França) en col·laboració amb G. Trégouët; el restaurant Les Cols, a Olot; el Celler Bell-Lloc, a Palamós, i la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, a Barcelona.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También