Tres nenes aconsegueixen un milió d'euros contra el càncer venent polseres

La recaptació serà per investigació

19 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Daniela i Mariona van sortir un dia al carrer amb un cartell i un grapat de polseres amb l’objectiu de vendre-les per ajudar a la seva amiga Candela, malalta de leucèmia. Sense saber-ho, estaven iniciant una cadena solidària que, tres anys més tard, ha aconseguit recaptar un milió d’euros per a la investigació del càncer infantil.

Tot va començar a l’estiu de 2013, quan Carmen, una voluntària del centre, va ensenyar a Candela, d’onze anys, a fer polseres per fer-li més suportable el seu ingrés a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, van explicat ahir les protagonistes de la història en aquest centre especialitzat en medicina pediàtrica. Poc temps després, la nena va anar a passar un cap de setmana a casa seva, a Benicarló, i allí va ensenyar a Daniela i Mariona, les seves amigues, que llavors tenien 8 anys, a teixir les mateixes polseres de fil que feia ella a l’hospital.

Quan Candela va tornar a l’hospital, les dues amigues van decidir seguir teixint les polseres, que van batejar com ‘Candeles’ en honor a la seva amiga, i vendre-les per aconseguir diners per a l’obra social de Sant Joan de Déu, a través de la qual es financen projectes d’investigació del càncer infantil. Les nenes admeten que, al principi, els seus pares van riure d’elles, però amb els primers resultats –fruit de ‘perseguir’ amics, familiars i veïns del poble– es van contagiar de la seva il·lusió.

Una il·lusió que també va arribar a la planta 8 de Sant Joan de Déu, dedicada a l’oncologia, on Candela va ensenyar als altres pacients i les seves famílies a fer les mateixes polseres. En poc temps, es van veure desbordats per les peticions de ‘candeles’, pel que van decidir gravar un vídeo en què ensenyaven com fer aquestes polseres i animaven a tothom a elaborar-les i distribuir-les per recaptar fons. El milió d’euros aconseguits amb la venda de les ‘candeles’ ha servit per ampliar la plantilla d’investigadors al centre barceloní, l’únic d’Espanya amb un laboratori dedicat únicament a investigar el càncer infantil, que avui compta amb sis línies d’investigació i 27 investigadors.–

Comentarios
Multimedia Diari