Tret de sortida a un juliol de màxims

El Pla de la Seu podria veure aquest dissabteel primer castell de nou matalasser i manilles vilafranquines. Els Minyons volen fer a Terrassa el 3 de 10 amb folre i manilles

19 mayo 2017 22:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Arrenca el juliol casteller i ho fa amb grans expectatives. El cap de setmana es presenta molt i molt interessant, amb diades d’alt nivell.

La primera cita, aquest dissabte a la tarda al Pla de la Seu. Els Xiquets de Tarragona són els organitzadors d’aquesta diada, que any rere any ha anat guanyant pes al calendari i que s’ha consolidat com una cita indispensable per les colles que hi participen. I enguany es presenta encara més emocionant, tenint en compte els castells que hi volen portar les colles.

Els amfitrions, els Xiquets de Tarragona, tenen ganes de portar a plaça el primer castell de nou del curs. Per Sant Joan no ho van fer i sembla que la cita d’aquest dissabte és un bon moment per fer-ho. Fa setmanes que el treballen i ja està apunt. Tant el 3 de 9 amb folre com el 4. Els podrien complementar tornant a descarregar el 5 de 8 o el 4 de 8 amb l’agulla, i no descarten poder estrenar el pilar de 7 amb folre, un castell que també fa setmanes que treballen al pati d’assaig.

Els que arriben amb força són els Castellers de Vilafranca. Asseguren que al Pla de la Seu faran el primer match ball d’un mes amb grans diades. Els de Pere Almirall volen portar les manilles als peus de la catedral i descarregar el primer 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada. Si ho aconsegueixen, serà el segon que es descarrega enguany i el més matiner de la colla. Normalment, la colla el portava a plaça per les Santes de Mataró.

El curs passat, els verds el van carregar a Mataró i no el van tornar a portar a plaça fins passat el Concurs de Castells, quan el van completar. Un castell que els vilafranquins han intentat portar sempre a plaça. De fet, enguany celebren el vintè aniversari del primer 2 de 9 emmanillat. Durant aquests anys, n’han descarregat 64 i n’han coronat 7 més.

Els Castellers de Sants, per la seva banda, també han portat grans castells sempre al Pla de la Seu. El curs passat hi van descarregar la primera tripleta màgica. Enguany el 3 de 9 amb folre ja l’han descarregat, i no es descarta que puguin repetir l’actuació de l’any passat, estrenant el 4 de 9 folrat o el 5 de 8.

 

Terrassa, de 10

Una altra de les diades destacades del cap de setmana es viurà diumenge a Terrassa, on els Minyons hi volen portar el 3 de 10 amb folre i manilles. Un castellàs que l’any passat van aconseguir descarregar a Girona. De fet, van ser la única colla en fer-ho. Enguany volen aprofitar el seu bon estat de forma i ho intentaran més d’hora que mai a la diada de Festa Major. Però no només es plantegen el 3 de 10, també han treballat el 5 de 9 amb folre, el 2 de 9 emmanillat o el pilar de 8 amb folre i manilles. Una diada de màxims on els Minyons es volen lluir de valent.

 

La Jove, a Barberà del Vallès

La Jove de Tarragona serà diumenge a la tarda a Barberà del Vallès. Els liles volen aprofitar la diada per continuar rodant el 3 de 9 amb folre, que serà el seu principal objectiu. «Volem repetir el tres de nou, i acompanyar-lo del 5 de 8 i d’un tercer castell que podria ser el 4 de 8 amb l’agulla», explica el cap de colla, Carles Ribas.

Els del Cós del Bou van estrenar la tripleta màgica per Sant Joan, la més matinera de la colla, una actuació que, amb tota probabilitat, descarten per aquest diumenge. A la mateixa diada, els Castellers de Sabadell hi volen portar el primer 3 de 9 amb folre de la temporada.

 

Altres diades

Al llarg del cap de setmana també hi ha altres cites destacades. Els Xiquets de Vila-seca han organitzat una diada per celebrar les festes del barri Miramar. Hi actuaran amb els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo.

També destaquen les actuacions que faran els Nens del Vendrell a Mallorca i la de la Joves de Valls a Andorra. Un cap de setmana de castells, però també d’esbarjo i diversió.

Comentarios
Multimedia Diari