Tripleta d'alegries a Vilanova

Vilafranca completa dos castells de gamma extra i la Jove estrena el pilar de 7 amb folre. Els Bordegassos carreguen el primer 2d8f de l'any

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vilanova i la Geltrú va donar ahir el tret de sortida al mes d’agost casteller. La diada va oferir un gran espectacle casteller, amb els Castellers de Vilafranca com a principals protagonistes. La Jove de Tarragona i els Bordegassos, la colla local, també van sumar un bon repertori de castells, amb estrenes incloses.

Els vilafranquins van obrir la diada amb el 3 de 9 amb folre, un castell que van descarregar sense problemes i que van completar amb un folre molt lleuger, pensant en el possible 3 de 10 amb folre i manilles que volen fer per Sant Fèlix. A la segona ronda els verds van tornar a demostrar el domini que tenen sobre el 2 de 9 amb folre i manilles, que ahir van tornar a descarregar, el quart de la temporada. A la tercera ronda van optar pel 4 de 9 folrat i van tancar la diada amb un espectacular pilar de 8 amb folre i manilles.

La d’ahir va ser la primera de les grans diades que els verds tenen aquest mes d’agost. «Si a Vilanova estem bé, vol dir que tenim molta feina feta i que ens espera un gran agost», explica el cap de colla, Pere Almirall.

Els tarragonins, per la seva banda, van obrir la diada també amb el 3 de 9 amb folre, que van completar amb comoditat. A la segona ronda van optar pel 4 de 9 amb folre i van tancar la diada amb el 5 de 8, un castell que ben aviat esperen pujar un pis més.

Per rubricar la diada, els liles van optar per estrenar el pilar de 7 amb folre, que van aconseguir descarregar després d’un èpica defensa. «Sortim molt contents de Vilanova, tot i deixar per més endavant el 9 de 8, hem optat per estrenar el pilar de 7», explica el cap de colla, Carles Ribas. La Jove té doble cita castellera aquest cap de setmana i avui serà a Vilallonga amb la Vella de Valls.

La colla local, els Bordegassos, van sortir més que contents ahir de plaça. Volien fer un pas més i ho van aconseguir. D’entrada van obrir amb el 3 de 8, el primer que descarregava la colla aquesta temporada. Per la segona ronda es van deixar el gran repte, el 2 de 8 amb folre. Després de fer l’aleta, el castells es va començar a girar i va acabar caient, deixant-lo en carregat. A la tercera ronda, per rubricar la diada, van descarregar el 4 de 8, el segon del curs, i van tancar la diada carregant el pilar de 6, un deute històric que tenia la colla. Tres castells de vuit en una diada i per festa major, gran actuació dels Bordegassos a la seva localitat.

 

Altres diades

El dissabte casteller ha deixat altres cites destacades, com la de Vila-seca, on la Colla Vella va fer ahir una gran diada amb el 3 de 9 amb folre com a millor castell. A pocs dies de la Firagost, els rosats van fer ahir una demostració de força, amb el castells de nou, el 5 de 8, el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 7 amb folre. Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van optar ahir pels castells de vuit pisos i van descarregar el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8 amb l’agulla, a més del pilar de 6. La colla local, els Xiquets de Vila-seca, també van signar una gran diada amb el 3 i el 4 de 7 com a castells més destacats. Aquest diumenge, castells a Vilallonga amb la Vella i la Jove iSant Pere i Sant Pau a la Fatarella.

Comentarios
Multimedia Diari