Un club cannàbic oferia gominoles amb marihuana

Cinc detinguts en l'operació que ha permès clausurar l'establiment, que tenia 16.000 socis i captava un centenar de persones cada dia, la majoria turistes estrangers

19 mayo 2017 17:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Guàrdia Civil han detingut cinc persones en una operació que ha permès clausurar un club cannàbic del centre de Barcelona, que captava un centenar de socis cada dia, la majoria turistes i algun menor, als quals oferien fins i tot gominoles amb marihuana. El capità de la Guàrdia Civil Alfonso Casajús i l’intendent de la Urbana Juan Rodríguez van subratllar ahir la importància d’aquesta operació, en què es va clausurar l’Associació Cannàbica 420, del número 7 del carrer Notariat de Barcelona, que comptava amb uns 16.000 socis. Segons ha transcendit, grups d’‘agents verds’ s’encarregaven de captar en punts turístics.

El club cannàbic, que amb anterioritat s’havia saltat almenys tres precintes administratius per part de la Urbana per infringir les ordenances municipals, oferia als seus socis diversos productes de marihuana, entre ells unes petites gominoles rodones de color verd i vermell amb THC (la substància activa del cànnabis), que anaven precintades amb plàstic sense que es detallés la seva composició.

Els responsables policials han advertit sobre el risc d’aquestes gominoles, ja que, com els altres productes que s’oferien al club cannàbic, es podien treure del local sense problemes i, a més, en ingerir-se, els seus efectes eren endarrerits i no s’advertien fins a la digestió, per la qual cosa es podia produir un excés en el seu consum, amb el consegüent risc de sobredosi i intoxicació.

En el registre policial al club cannàbic, que va ser clausurat al setembre passat i que ara té les activitats suspeses per ordre judicial, els agents van intervenir 212 llaminadures amb THC, amb un pes de 3.164 grams, així com elements més habituals en aquest tipus d’establiments, com 5.945 grams en cabdells de marihuana, valorats en 29.962 euros; 269 grams d’haixix, valorats en 1.700 euros, i 74 cigarrets cargolats de marihuana.

Per a la Urbana i la Guàrdia Civil, és «alarmant» que aquestes llaminadures amb marihuana siguin un article típic i de gran atractiu per a menors d’edat, ja que algun client les podria haver tret sense problema del local i repartir-les sense que ningú sabés la seva autèntica composició, amb el risc per a la salut que podia suposar una ingesta accidental.

Després de rebre diverses denúncies dels veïns, la Urbana i la Guàrdia Civil van començar a investigar a l’estiu passat, en un equip conjunt, el club cannàbic, constituït el 2013.

Els agents van descobrir que el club comptava amb uns autodenominats ‘agents verds’ que es dirigien a punts de gran afluència turística, com la Rambla o la plaça de Catalunya, per captar clients i acompanyar-los caminant al local, situat en un carreró del barri del Raval. Sense que importés l’edat del client, els responsables del club li expedien el carnet de soci –per entre 10 i 20 euros–. Posteriorment els oferien productes –a raó de 10 euros el gram de marihuana–, tant per al seu consum a l’interior del local com fora de l’establiment.

Malgrat que als clubs cannàbics s’estableix un límit en el consum i no es permet treure les substàncies, els responsables del local oferien una aparença de legalitat davant els turistes, als quals dins del local se’ls incitava al consum mitjançant música i vídeos.

Segons els investigadors, el president de l’entitat, que fou el primer detingut, és un simple testaferro, ja que els veritables responsables del club cannàbic són el tresorer i el secretari, que han fugit. Els altres detinguts són venedors del local i captadors de clients.

Comentarios
Multimedia Diari