Un ferit i diverses explosions en una operació antiterrorista a Brussel·les

L'arrestat portava una motxilla i, segons les primeres informacions, no s'ha aturat quan els agents li han ordenat

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nova operació antiterrorista a Brussel·les. La policia ha desplegat aquest divendres una àmplia operació al municipi de Schaerbeek que ha acabat amb diverses explosions i un home detingut. Per ara, es desconeix la identitat de l'arrestat, però diversos mitjans belgues apunten que seria algú important en l'organització dels atacs jihadistes. Aquest individu portava una motxilla i no s'ha aturat quan els agents li han ordenat.

Tot seguit, la policia li ha disparat a la cama per poder-lo arrestar. Durant l'operatiu s'han escoltat diverses explosions, segons el canal RTBF, però tot apunta que haurien estat detonacions controlades per l'equip d'artificiers presents a la zona. L'alcalde de Schaerbeek, Bernard Clerfayt, ha explicat que aquest dispositiu estava relacionat amb els atemptats de dimarts a Brussel·les i amb l'actuació policial de dijous a la nit als afores de París.

A més de l'home detingut a Schaerbeek, aquest divendres també s'han detingut dues persones més als districtes de Forest i Saint Gilles de la capital. Es tracta de Tawafik i Salah A., segons un comunicat de la fiscalia, i un d'ells també ha resultat ferit a la cama. Segons diversos mitjans belgues, tots tres estarien relacionats amb un atemptat frustrat a França.

Aquestes tres detencions s'han de sumar a les sis que s'han fet aquest dijous a la matinada a Brussel·les. A tres dels arrestats els han deixat en llibertat, mentre que als altres tres - Faycal C., Abou A. i un tercer que encara no està identificat- continuen sota custodia.

 

Comentarios
Multimedia Diari