Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un 'gran acte de país' el 26 d'octubre a Palau denunciarà les deficiències a Rodalies

La trobada estarà presidida per Puigdemont i l´impulsen el Govern, l´Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

ACN

Whatsapp
Josep Rull assegura que la situació és inacceptable. Foto: ACN

Josep Rull assegura que la situació és inacceptable. Foto: ACN

El Govern, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) preparen “un gran acte de país” -encapçalat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont- per denunciar les “deficiències” de Rodalies. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha destacat que els organitzadors volen “denunciar una situació inacceptable” del servei ferroviari, així com “reclamar el traspàs total de manera immediata”. Per Rull, “els ciutadans d’aquest país no es mereixen unes infraestructures ferroviàries en un estat tan deplorable”.

Per aquest motiu, el conseller ha assenyalat que l’acte unitari servirà per “donar una alternativa de país”, que passa perquè la Generalitat gestioni directament la infraestructura ferroviària de Rodalies i Regionals que es troba a Catalunya, ja que “està en condicions de fer-ho millor que l’Adif”. “Volem el traspàs de manera immediata”, ha recalcat.

 L’acte del dia 26, que se celebrarà al Palau de la Generalitat, el convoquen les tres institucions però estarà obert a tota la societat, ha indicat el titular de Territori i Sostenibilitat. “A la societat civil, sindicats, empresaris, i totes aquelles organitzacions que estan treballant per aconseguir que Catalunya tingui un sistema de Rodalies i Regionals digne”, ha dit.

 En paral·lel, el Departament de Territori i Sostenibilitat està preparant el recurs contenciós administratiu que presentarà contra l’Adif per no complir els compromisos d’inversió a la xarxa ferroviària. “Vam obrir una via de negociació amb l’Estat i no ens n’hem sortit i ara anem a defensar els nostres drets als tribunals”. Uns drets, ha dit Rull, que “no són de la Generalitat de Catalunya ni dels ajuntaments. Són els drets dels ciutadans de Catalunya que són els que disposen d’un sistema ferroviari que no és l’adequat per al segle XXI”.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También