Un home de 82 anys mata la seva dona de 79 al seu domicili a Súria

La filla del matrimoni trobà el cadàver de la seva mare i el seu pare amb un ganivet clavat a l’abdomen, ja que es va intentar suïcidar

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home de 82 anys va matar ahir la seva dona, de 79, al seu domicili de Súria. Segons els Mossos d’Esquadra, l’home va apunyalar la dona i després es va intentar suïcidar amb la mateixa arma clavant-se-la a l’abdomen, sense aconseguir-ho.

Els fets es van conèixer quan la filla del matrimoni va anar al domicili dels pares i va trobar la seva mare morta al llit per arma blanca i el seu pare amb el ganivet clavat a la panxa.

L’home va haver de ser traslladat a un hospital a causa de les ferides i passarà a disposició judicial quan tingui l’alta hospitalària.

Es tracta de la vuitena dona assassinada per violència masclista des del començament de l’any a Espanya i la segona en menys de 48 hores, ja que diumenge un home va assassinar la seva dona, de 38 anys, a Mora (Toledo). A Catalunya, és el primer crim masclista de l’any.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no consten antecedents de violència entre la parella, un extrem que també va confirmar la policia local de Súria.

El Govern de la Generalitat va condemnar ahir mateix l’homicidi. La consellera de la Presidència, Neus Munté, manifestà «la voluntat compartida amb el conjunt de la societat catalana de lluitar i eradicar aquesta terrible xacra», segons va dir a l’inici de la roda de premsa setmanal després del consell executiu del Govern.

Munté condemnà «enèrgicament» en nom del govern l’homicidi masclista i expressà el seu «més sentit pesar a la família i amics de la víctima, i també al poble de Súria». La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, lamentà de la seva banda en un comunicat els fets d’ahir i reclamà que «tothom es posicioni de manera clara contra la violència masclista i mostri el rebuig davant la més mínima manifestació», en aquest sentit. «Els assassinats són la punta de l’iceberg d’una violència molt més àmplia, soterrada i fins i tot naturalitzada que encara costa d’identificar perquè és estructural i profunda», argumentà.

L’Institut Català de les Dones recordà el telèfon 900.900.120, per a l’atenció de les dones que viuen situacions de violència masclista, un servei totalment confidencial i permanent, que funciona les 24 hores del dia i tots els dies de l’any.

Comentarios
Multimedia Diari