Un incendi crema 18 hectàrees a Collserola i alarma el veïnat

El foc, del qual es desconeixen les causes i que va causar una gran columna de fum, s'hauria originat en una zona de matolls

19 mayo 2017 18:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un incendi va cremar ahir unes 18 hectàrees del Parc Natural de Collserola que els bombers van aconseguir controlar ahir a la tarda i que va causar l’alarma del veïnat dels barris més pròxims per la densa columna de fum que es va albirar des de tota la ciutat.

L’incendi, que va cremar matolls i uns pocs arbres i no va amenaçar cap habitatge ni va causar danys personals, va estar controlat per una trentena de mitjans terrestres dels bombers de Barcelona i de la Generalitat, i set mitjans aeris, que van treballar des del migdia.

L’incendi es va originar per causes que es desconeixen cap a les 12.15 hores en uns pins al costat de la carretera alta de Roquetes, al costat del polígon de Canyelles, al districte de Nou Barris.

Les altes temperatures i la poca humitat van fer que les flames escampessin amb rapidesa cap al Parc Natural de Collserola i causessin un enorme núvol de fum que s’elevava a l’horitzó del costat muntanyós de la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona va desallotjar preventivament el centre Can Ensenya de persones amb dificultats d’inserció laboral a causa de la proximitat del foc, però no va caldre efectuar cap altre desallotjament. No obstant això, les direccions de dos centres educatius de l’entorn, La Salle Horta i l’Institut Escola Turó de Roquetes, van decidir desallotjar els centres per iniciativa pròpia.

Segons els bombers de Barcelona, el foc no va provocar cap ferit i no va suposar en cap moment perill o risc per a les persones.

Moltes persones es van acostar al perímetre de l’incendi per fer fotografies, cosa que va motivar alguns tuits dels bombers sol·licitant que els curiosos no s’aproximessin ni dificultessin el pas dels vehicles d’extinció d’incendis.

En el dispositiu d’extinció de l’incendi també hi van participar setze patrulles de la Guàrdia Urbana, i també Mossos, agents rurals i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La carretera de Roquetes i l’accés al cementiri de Collserola van estar tallats al trànsit per facilitar les tasques dels camions de bombers.

Després de controlar l’incendi, diverses dotacions dels bombers es van mantenir a la zona remullant-la per evitar possibles rebrots.

Comentarios
Multimedia Diari