Un motorista serà indemnitzat per haver-se estavellat contra la bionda

La Generalitat li haurà de pagar gairebé 80.000 euros perquè el cop amb la barana el va incapacitar, segons ha determinat el TSJC

19 mayo 2017 20:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat a indemnitzar amb 79.524 euros un motorista que va quedar incapacitat després de topar amb la bionda en un accident ocorregut a la carretera N-260 al seu pas per Besalú (Garrotxa).

En la sentència, la sala contenciosa administrativa del TSJC estima el recurs presentat pel motorista i condemna el Departament de Territori a pagar-li la indemnització que sol·licitava, en considerar provat que les seqüeles que arrossega són conseqüència d’haver xocat amb la barrera de seguretat.

El motorista va patir l’accident de trànsit el 19 de març del 2010, quan conduïa el seu ciclomotor per la carretera N-260 i, en una línia recta immediatament posterior a un revolt, va perdre el control del vehicle, a causa d’una crisi per l’epilèpsia que pateix.

El motorista va acabar topant amb la tanca metàl·lica tipus bionda i va sortir projectat contra un dels pals, per acabar estimbant-se per un terraplè de tres metres i mig d’altura.

A conseqüència de l’accident, el motorista va patir greus lesions a les extremitats i el crani que li van deixar diverses seqüeles, per les quals l’Institut Nacional de la Seguretat Social el va declarar el 2011 en situació d’incapacitat permanent total per al seu ofici habitual de paleta i jardiner.

La sentència del TSJC atribueix al motorista un 80% de la responsabilitat en l’accident, però admet que si no hagués existit el pal contra el qual va topar –un tipus de tanques que la Generalitat es va comprometre a suprimir el 2004–, «els danys haurien estat menors».

El tribunal conclou en la seva sentència que la causa de l’accident, és a dir, l’epilèpsia que pateix el motorista, «no és rellevant» a l’hora de valorar si ha de ser indemnitzat, i apunta que caldria analitzar si l’administració sanitària «havia comunicat o exercit cap labor de control» i si havia advertit al demandant que la seva patologia prèvia, és a dir, l’epilèpsia, «tenia repercussions sobre la conducció».

Comentarios
Multimedia Diari