Un nen de 9 anys salva la vida de la seva mare després de trucar el 112

La mare s'havia desmaiat quan estaven els dos solos a casa

21 junio 2017 16:17 | Actualizado a 21 junio 2017 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comunitat de Madrid ha premiat aquest dimecres a Yousef, un nen de nou anys que va salvar la vida de la seva mare el passat 29 de març amb una trucada al 112 en la qual va saber donar correctament les dades sol·licitades i descriure el que estava succeint en el lloc dels fets. 

La presidenta regional, Cristina Cifuentes, ha acudit aquest dimecres al CEIP República de l'el Uruguai, on estudia Yousef, un nen de Tercer de Primària que el passat 29 de març va salvar la seva mare, que s'havia desmaiat, quan estaven els dos solos a casa. 

Ho va fer amb una trucada al servei d'Emergències 112 de la Comunitat de Madrid, en la qual va explicar què havia succeït i on estaven, dues qüestions importants perquè els professionals del servei d'emergències sàpiguen a quin cos trucar i a quin lloc acudir. 

Yousef ha relatat que va sentir un crit que venia de l'habitació, va esperar "cinc minutets", va encendre el llum i va veure la seva mare estesa. En aquest moment, va agafar el mòbil i va trucar el 112, com li havien recomanat els Bombers durant una excursió escolar. 

En l'enregistrament de la trucada s'escolta com relata que la seva mare estava tombada, però no en el llit i com segueix les instruccions de la telefonista dient-li que li donés copets en la cara per veure si estava bé. En aquest moment comença a cridar que veu "sang" i després d'apartar-se del cos, com li deia l'operadora, li dóna les dades de la seva adreça i li transmet l'edat de la seva mare. 

Posteriorment, va anar a avisar els veïns i va tornar a trucar el 112 per dir que la seva mare s'havia despertat. Així ho explica l'operadora que va agafar la trucada, que ha assenyalat que ho va fer "fenomenal". 

"Tant de bo tota la gent truqués amb aquest temperament, rapidesa i saber estar", ha assenyalat la dona que va atendre a Yousef, qui ha indicat que va col·laborar tan ben que "ho va fer bastant fàcil". 

Per aquesta actuació, la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes, ha acudit al seu col·legi, on li ha lliurat una distinció honorífica, ja que la seva trucada és "un exemple del que ha de ser una comunicació eficaç davant una situació d'emergència". 

En el CEIP República de l'el Uruguai Cifuentes també ha clausurat la segona edició dels #Tallers112, engegats pel Centre d'Emergències 112 Comunitat de Madrid amb l'objectiu que docents i alumnes aprenguin des de l'escola a desembolicar-se de forma segura en el seu entorn aplicant mesurades d'autoprotecció i aprenent a fer un bon ús del telèfon únic d'emergències 112. 

Aquest programa segueix la línia implantada l'any passat d'impulsar una cultura de prevenció i protecció civil des de l'escola, ha explicat Cifuentes, qui ha assenyalat que s'imparteixen a menors entre els 3 i els 18 anys. 

Com a novetat, en aquest curs el programa educatiu també s'ha impartit a alumnes d'Infantil, després del gran acolliment que ha tingut l'activitat en tots els col·legis i instituts on s'ha desenvolupat. 

Comentarios
Multimedia Diari