Un regidor de la CUP de Vic desafia l'Audiència Nacional i no va a declarar

Estava citat per un presumpte delicte de sedició

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Joan Coma, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic, es va unir ahir a la cada vegada més nombrosa llista de polítics catalans que han decidit desobeir als tribunals espanyols. Coma estava citat per l’Audiència Nacional per un presumpte delicte d’incitació a la sedició, però l’edil no només no va comparèixer, sinó que va desafiar a l’Audiència Nacional convocant una roda de premsa a la mateixa hora en què havia de declarar, a la que va afirmar que no reconeix l’autoritat de cap tribunal.

«El futur del nostre poble no ho decidirà cap tribunal. Cap pas enrere», va expressar. També va assegurar sentir-se «perseguit» per les seves idees polítiques i va acusar la justícia espanyola de «no respectar els drets bàsics». Coma va ser acompanyat en la seva compareixença davant del consistori per dirigents del PdeCat, ERC, la CUP i Catalunya si que es Pot i també a la tarda a una manifestació de suport a Vic.

 

Demana rebel·lió als Mossos

Davant la incompareixença del regidor anticapitalista, el magistrat Ismael Moreno va demanar al fiscal que informi de si, al seu judici, procedeix adoptar alguna mesura. Entre d’altres, una possible detenció. Si es produeix, Joan Coma va reclamar als Mossos que desacatin l’ordre judicial.

El regidor de la CUP va ser imputat per fer una crida pública a ignorar les resolucions del Tribunal Constitucional, quan al mes de desembre de l’any passat a l’Ajuntament de Vic es va debatre una moció de suport a la declaració independentista que va aprovar la cambra catalana el 9-N de 2015 i que més tard va ser anul·lada per l’alt tribunal.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va expressar el seu suport a Coma. «Malgrat no poder estar a Vic físicament, tens tot el meu suport Joan Coma! Sempre estarem units davant la judicialització de la política!», va assegurar Forcadell en un apunt al seu compte de la xarxa social Twitter.

També el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va sortir en defensa del regidor de la CUP de Vic i va reivindicar la seva «llibertat d’expressió».–

Comentarios
Multimedia Diari