Una dona morta i 32 ferits en un tràgic incendi d'un bloc de pisos a Granada

Entre els afectats, hi figuren tres menors d'edat i el seu avi. 

25 noviembre 2017 13:34 | Actualizado a 25 noviembre 2017 13:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nombre de persones afectades per inhalació de fum i traslladades a hospitals després de l'incendi -amb una dona morta- registrat a la matinada d'aquest dissabte en un bloc de cases del carrer San Juan de Letrán, de Granada capital, ha ascendit a 32, entre els qui figuren tres menors d'edat i el seu avi. 

Així, fonts sanitàries han informat que 18 persones han estat traslladades a l'Hospital Ruiz de Alda, deu al Campus de la Salud de Granada i quatre al Materno Infantil; concretament, tres nens de cinc, set i vuit anys, i el seu avi de 66 anys. 

Així mateix, un portaveu de la Policia Local de Granada ha indicat que la persona morta era una dona de 44 anys, i la informació de la que disposa fins al moment apunta al fet que residia a la tercera planta del bloc de cases incendiat. 

En aquest sentit, el portaveu ha especificat que en aquests moments estan sent investigades les causes de l'incendi tant per la policia científica com per tècnics del cos de Bombers de Granada. 

A més, ha precisat que el foc ha ascendit des del portal fins a la setena planta, i que les plantes de l'immoble més afectades han estat la segona, tercera i quarta. 

En aquest sentit, també han cremat les parets, ja que l'edifici estava folrat de fusta vernissada i "això ha fet que es propagui amb tanta virulència i rapidesa" el foc, ha manifestat el portaveu de la Policia Local. 

En el rescat han participat tant els bombers com la Policia Local i Nacional, i s'ha dut a terme a través d'un pati interior i des de les finestres dels habitatges amb les escales de bombers i les escales d'intervenció ràpida. 

Les persones que han estat evacuades es troben a càrrec de les seves pròpies famílies i, per al cas d'aquells que ho desitgin, l'Ajuntament de Granada ha posat a la disposició de tots els afectats un hostalatge. Per la seva banda, els Bombers han revisat pis per pis tots els habitatges i ja no queda ningú en el seu interior. 

Finalment, fonts sanitàries han apuntat que en total han actuat nou unitats mòbils; concretament, una ambulància de transports crítics, un vehicle de protecció civil, un altre de suport logístic que, a més d'estar medicalitzat, disposa de material precís per atendre al voltant de 30 ferits, i cinc ambulàncies de transport. 

Per la seva banda, el 112 ha informat que l'incendi s'ha originat a la matinada d'aquest dissabte sobre les 5,19 hores, quan en el telèfon únic d'emergències es va atendre la primera de diverses trucades alertant d'un foc en un edifici de vuit plantes al carrer San Juan de Letrán de Granada. 

Fins al lloc s'han desplaçat pel socors de les víctimes Bombers de Granada, Cos Nacional de Policia, Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES), Policia Local de Granada, voluntaris de l'Agrupació de Protecció Civil de Granada i l'assessor tècnic i cap de servei de Protecció Civil a la província d'Emergències 112. 

Comentarios
Multimedia Diari