Una família es querella contra cinc mossos per un desallotjament

Argumenten que els agents van irrompre a la casa sense cap ordre judicial i havent menors a dins de l'immoble

19 mayo 2017 17:43 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una parella amb dos fills de 4 i 6 anys ha presentat una querella al Jutjat d’Instrucció d’Incidències de l’Hospitalet de Llobregat contra cinc mossos d’esquadra per detenció il·legal, coaccions i violació de domicili per desallotjar-los d’un pis ocupat propietat de la Sareb a l’Hospitalet el dissabte 8 d’octubre. L’advocada Anaïs Franquesa, del Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia, explicà ahir que la parella havia entrat a l’habitatge, al número 55 del carrer Holanda, estafada per una tercera persona que els havia donat una clau a canvi de 500 euros, amb la promesa de lliurar-los un contracte, després de trobar-se en una situació límit en haver estat desnonats.

Segons la querella, els quatre membres de la família, la germana de la mare, la seva mare i la seva àvia, van ser desnonats d’un pis del qual no podien afrontar la hipoteca el 6 d’octubre, i van ser reallotjats en dues habitacions, tot i que davant de la precarietat de la situació van decidir buscar una sortida i llavors un home els va oferir les claus del pis en qüestió.

El pare de la família va entrar a l’habitatge el 7 d’octubre amb les claus, segons es recull en la querella, però la dona i els nens no van entrar aquell dia perquè l’immoble estava en molt males condicions. Van fer-ho l’endemà, dissabte 8 d’octubre.

Alertada pels veïns, va acudir el matí del 8 d’octubre la Policia Local , que va tornar més tard amb els Serveis Socials en constatar que a l’habitatge hi havia menors, i els van lliurar una ‘acta d’informació a la persona investigada no detinguda sobre els seus drets i de citació per causa penal’ per presumpta ocupació il·legal.

Després alguns veïns van presentar una denúncia als jutjats per usurpació, i més tard van alertar els Mossos, que van acudir a l’habitatge aquella tarda. Van trobar a l’immoble la dona, els dos nens i un activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Els Mossos van acabar entrant a l’habitatge per la força. Segons recull la querella, la policia catalana va actuar «coneixedora» que ja havia actuat la Policia Local, que els fets estaven en coneixement del jutjat de guàrdia i que no hi havia cap ordre de desallotjament per autoritat judicial.

Els Mossos asseguren que van actuar en rebre el dia 8 la denúncia de la propietat per una ocupació il·legal. Consideren que no havien passat 24 hores i que van actuar per una anomenada «ocupació en calent», de manera que consideren que no s’havia constituït domicili a l’immoble i no es vulnera el dret a inviolabilitat de l’habitatge.

Comentarios
Multimedia Diari