Una fuita d'àcid clorhídric en una empresa de Setmenat activa el pla d'emergència química

El producte ha produït vapors tòxics, encara que el vent estava bufant en aquell moment fluix o molt fluix de component nord-est

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una fuita d'àcid clorhídric en l'empresa Indukern de Setnmenat (Barcelona) ha portat a Protecció Civil de la Generalitat a activar aquesta matinada la fase d'alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), si bé no hi ha hagut afectacions personals.

Segons ha informat Protecció Civil, quan els Bombers de la Generalitat han arribat al lloc del succés, prop de la carretera B-142, entre els quilòmetres 6 i 8, s'han trobat amb una fuita d'àcid clorhídric en una cisterna d'uns 30.000 litres.

El producte abocament ha produït vapors tòxics, encara que el vent estava bufant en aquell moment fluix o molt fluix de component nord-est.

Els Bombers, que ha desplaçat tres dotacions però un furgó de risc químic amb base a Rubí, han procedit a segellar l'emanació de vapors amb espuma i a recollir el producte abocament.

Com a mesura preventiva, la Policia Local de Sentmenat ha tallat la carretera B-142 entre els quilòmetres 4 i 9, i el Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) ha avisat a les poblacions veïnes com a mesura de precaució.

Comentarios
Multimedia Diari