Una xarxa de falsos policies roba a turistes a Barcelona

D´acord amb fonts policials, els lladres són de nacionalitat romanesa i actuen en grups de tres: dos es fan passar per policies; i el tercer, per turista

19 mayo 2017 19:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una organització criminal roba a turistes a Barcelona fent-se passar per policies, des de fa dues setmanes. Segons fonts de la investigació, el grup ha perfeccionat una tècnica que es va començar a detectar a l’estiu del 2014.

D’acord amb fonts policials, els lladres són de nacionalitat romanesa i actuen en grups de tres: dos es fan passar per policies; i el tercer, per turista. És el qui es fa passar per turista qui s’acosta a les víctimes, generalment asiàtiques, i inicia una conversa. Llavors els falsos policies s’acosten i simulen fer un control de drogues o de bitllets falsos i demanen al grup de turistes les carteres: el fals turista és el primer a col·laborar amb els falsos policies, cosa que provoca que les víctimes hi confiïn i facin el mateix. Llavors es produeix el robatori, i els suposats agents pugen a un cotxe i fugen.

Actuen a les zones més turístiques, allunyats de les patrulles dels Mossos i de la Policia Local. Alguns fins i tot porten un miniauricular i fan creure que es comuniquen amb la comissaria. Els investigadors no saben encara quantes persones formen aquesta organització. Han informat que abans utilitzaven plaques d’identificació de joguina (per la qual cosa, a més de furt se’ls acusava d’usurpació de funcions). Ara, per evitar la segona imputació, col·loquen un tros de paper d’alumini al costat del seu DNI i l’ensenyen ràpidament al turista.

Comentarios
Multimedia Diari