Unió de Pagesos denuncia Carrefour per presumpte incompliment de la normativa en una oferta de llet

El sindicat reitera la seva demanda al Govern per tal que actuï en els casos de pràctiques abusives il·legals

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unió de Pagesos ha denunciat Carrefour davant el Departament d'Empresa i Ocupació per incomplir presumptament la normativa en una oferta de venda de llet UHT desnatada i semidesnatada. El sindicat acusa la cadena de distribució de practicar venda a pèrdues en posar a la venda en el seu establiment de l'Escala (Alt Empordà) el bric de llet a un preu de venda al públic final de 0,29 euros el litre, mentre els preus mitjans de la llet en origen, des de la campanya 2011-2012 fins al febrer passat, data de les últimes dades, el preu percebut pels ramaders no ha baixat de 0,302 euros el litre, i el preu mitjà més baix en la última campanya (2014-2015) ha estat de 0,327 euros el litre.

Segons la Base de Dades de Preus de Venda al Públic de Productes d'Alimentació del ministeri d'Economia, que registra el preus pagats pels consumidors, el preu mínim durant la setmana del 30 de març al 5 d'abril va ser de 0,53 euros el litre per a la llet desnatada i semidesnatada.

Unió de Pagesos ha denunciat aquesta pràctica comercial de Carrefour al Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d'Empresa i Ocupació per presumpta venda a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s'ha adquirit). Cal tenir en compte que la venda a pèrdues està prohibida per la llei estatal d'ordenació del comerç minorista.

L'organització agrària recorda que, segons dades de l'organització interprofessional INLAC, la gran distribució ven el 93% de la llet líquida que es ven a tot l'Estat. Aquest fet ha propiciat que, presumptament, en els últims anys "s'hagi convertit en el principal producte reclam, seguit de l'oli d'oliva, per a aquestes grans superfícies". A més, "la imatge d'aquest producte s'ha malmès pel fet d'entrar en una guerra de preus, mentre el seu preu en origen no ha evolucionat d'acord amb l'encariment dels costos de producció".

El sindicat exigeix una vegada més al Govern que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària. Per Unió de Pagesos, aquesta "és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari