Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Valls farà estudis per a recuperar les muralles medievals

Valls contractarà una arquitecta per fer un estudi per a la recuperació del tram de la muralla de Sant Francesc 

Alba Tudó

Whatsapp
Tram de la muralla de Sant Antoni de Valls. Foto: DT

Tram de la muralla de Sant Antoni de Valls. Foto: DT

La Junta va aprovar contractar l’arquitecta Sònia Roca per un import de 4.513 euros (IVA inclòs) per a la redacció de l’estudi arquitectònic del tram de la muralla de Sant Francesc comprès entre els carrers de Sant Francesc, Sant Antoni i Sant Sebastià. 

En aquest tram, l’Ajuntament ha adquirit gairebé la totalitat de les finques per tal –d’acord amb el que preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic–, crear un espai lliure com a nova entrada al Barri Antic per aquesta zona de la ciutat i, a la vegada, recuperar les restes de l’antiga muralla medieval que dataria del segle XIV. 

D’altra banda, també relacionat amb els passos que s’estan efectuant per a la recuperació de les muralles de la ciutat, la Junta de Govern també va aprovar contractar a Sònia Roca per 3.993 euros IVA inclòs per la redacció de documentació descriptiva i justificativa necessària per presentar el projecte al programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment. 

Es vol recuperar les restes de l’antiga muralla medieval, que dataria del segle XIV

L’Ajuntament té intenció de presentar el projecte a aquest programa, en concret per a la recuperació del tram comprès entre els carrers Muralla de Sant Antoni, Tomàs Caylà i del Mur.

Treball als barris

A més, el Govern ha aprovat la sol·licitud de subvenció del programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya per a diversos projectes ocupacionals que es desenvoluparan al Barri Antic amb un pressupost global de 267.794 euros. 

La sol·licitud de subvenció al SOC, per un import de 253.986 euros, contempla la contractació de 15 persones entre personal tècnic, personal de serveis de manteniment de via pública. En concret, es preveu aquest personal per a projectes com l’arranjament de voreres i ferm al Barri Antic, la millora i conservació d’edificis municipals o neteja viària, com també accions que fomentin la formació ocupacional dels residents al barri, la promoció econòmica o el foment d’accions comunitàries de cohesió social. 

D’altra banda, també s’ha sol·licitat subvenció al SOC per les pròrrogues de tres agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL d’ocupació, de recerca activa indústries i activitats emergents i de joventut) i la contractació d’un nou AODL de promoció comercial. 
L’Ajuntament sol·licita al SOC una subvenció de 100.086 euros per un cost total de contractació de 125.108 euros. També  s’ha aprovat les convocatòries dels premis de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius.

Temas

Comentarios

Lea También