Vila-seca acollirà la propera jornada sobre noves oportunitats per al Camp de Tarragona

per neus bonet@nbonet_catradioTransformació. A països com França hi creuen decididament i per això aposten per mantenir i potenciar els quioscos. No com a símbols, no només com a part del paisatge, sinó també per la seva funció socialLa mirada

30 septiembre 2021 21:00 | Actualizado a 04 octubre 2021 10:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dijous 7 d’octubre, a les 9.00 h, tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca la jornada Cessetània: Noves Oportunitats per al Camp de Tarragona, organitzada per la Cessetània - Xarxa de Desenvolupament Local del Camp de Tarragona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca, amb la finalitat de donar visibilitat al treball en xarxa de les entitats del Camp en l'àmbit del desenvolupament local.

L’acte, que s’adreça a professionals i entitats del territori, té 4 grans objectius:

  • Impulsar la concertació territorial segons els principis de la Declaració de la Cessetània
  • Fomentar el treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats
  • Donar a conèixer els reptes locals d’acord amb les polítiques europees de desenvolupament
  • I difondre experiències d'èxit que puguin ser models i referents
Al llarg de l’esdeveniment, que serà presentat i inaugurat per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i una persona representant del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), es presentaran les darreres entitats adherides a la xarxa formalitzant la seva signatura a la Declaració de la Cessetània, es posarà especial èmfasi en les oportunitats de finançament europeu, i s’exposaran quatre experiències de desenvolupament de territori implementades a Catalunya.

A la primera part, el director en Innovació i Consultoria en Polítiques Públiques, SL, Eduard Jiménez oferirà la xerrada Estratègies de cooperació territorial en un escenari de grans reptes i oportunitats. Mentre que a la segona part, tindrà lloc la taula rodona Bones pràctiques en desenvolupament territorial a Catalunya, en la que participaran: Isabel Villalbí, de l’Ajuntament d'Amposta; Vicente Olivares, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona; i Carme Ferrer, vicepresidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

La jornada serà conduïda pel periodista Xavier Graset. És d’accés lliure però requereix inscripció a l’adreça https://ja.cat/HQ45K. Per a finalitzar la jornada, l’Ajuntament de Vila-seca oferirà a les persones participants la possibilitat de visitar al Castell de Vila-seca, amb aforament limitat.

La Declaració de la Cessetània es va signar el juliol del 2017, com a compromís per impulsar la concertació al Camp de Tarragona i desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, i per promoure l’ocupació i el desenvolupament local efectiu. Des d’aleshores diversos municipis i agents socioeconòmics s’han adherit progressivament als principis i objectius expressats en el document de manifest.

Comentarios
Multimedia Diari