Vint colles castelleres posaran els pilars simbòlics del futur Museu de Valls

L'acte es farà el 27 de març a les set de la tarda i comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas

Redacció

Whatsapp
Imatge d'un dels espectacle aeris de la companyia Sacude. Foto: Cedida

Imatge d'un dels espectacle aeris de la companyia Sacude. Foto: Cedida

Vint agrupacions castelleres assistiran el divendres 27 de març a l’acte d’inici de les obres del Museu Casteller de Catalunya, que s’ha de construir al Barri Antic de Valls, entre la plaça del Blat i la de l’Oli. Durant la celebració, les colles aixecaran els primers pilars simbòlics de l’edifici i les enxanetes col·locaran la primera pedra.

L’acte, que començarà a les set de la tarda, serà presidit pel president Artur Mas com a màxim representant de la Generalitat, una de les institucions promotores del projecte juntament amb la Diputació de Tarragona, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’Ajuntament de Valls.

A més a més de colles castelleres, la Muixeranga d’Algemesí del País Valencià també serà present a la celebració com a expressió antecedent dels actuals castells.

La part més cultural, però, s’unirà a la contemporaneïtat a través d’un espectacle aeri que oferirà la companyia Sacude, que fusiona a l’aire diferents disciplines artístiques, des del teatre al vídeo, passant per la dansa, el circ, la música i la poesia.

El muntatge es realitzarà sobre una bastida de 15 metres d’alçada amb la intenció de fer aixecar el cap dels espectadors cap al cel, com en una actuació castellera.

El grup de grallers vallencs Bufalodre també prendrà part de la commemoració tot interpretant peces del repertori casteller així com Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

Finalment, i després dels parlaments institucionals, serà el torn de les agrupacions castelleres, que aixecaran uns pilars a l’espai on es construirà el futur Museu Casteller.

Temas

  • CASTELLS

Comentarios

Lea También