Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Òmnium, ANC, AMI i ACM acusen el TSJC de 'coaccionar el dret a manifestació'

Les entitats neguen que les concentracions de suport a Mas, Rigau i Ortega fossin 'instigades pel Govern' i creu que el tribunal 'pretén desviar l'atenció sobre la manca de qualitat democràtica de l´Estat espanyol'

ACN

Whatsapp
Alguns dels ciutadans que, aixoplugats sota els paraigües, han acudit a donar suport a Joana Ortega a les portes del TSJC. Foto: ACN

Alguns dels ciutadans que, aixoplugats sota els paraigües, han acudit a donar suport a Joana Ortega a les portes del TSJC. Foto: ACN

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, han emès un comunicat de protesta per la queixa del TSJC arran de les concentracions que les entitats van organitzar en suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. Les quatre associacions consideren "inacceptable" el que va dir el tribunal, ho consideren "un intent de coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania" i l'acusa de fer "afirmacions inexactes sobre els objectius i els convocants de les concentracions". Així, diuen que "en cap cas, tal com s'afirma al comunicat del TSJC, les concentracions han estat instigades o liderades pel Govern".

A més d'assumir l'autoria i tutelatge de les convocatòries, les quatre entitats asseguren que "l'objectiu" de les protestes és el de fer-se "corresponsables de la celebració de la consulta del 9-N i mostrar el suport a les persones imputades per haver complert amb el mandat democràtic sorgit de les urnes".

És per això que denuncien també "la judicialització a la qual s'ha vist sotmès el procés polític que es viu a Catalunya des del primer moment". A més, el comunicat de les associacions llença una acusació contra el tribunal i li atribueix una intencionalitat en emetre la queixa per les concentracions. "Pretén desviar l'atenció sobre l’arrel del problema: la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol i el fet que tres representants polítics estiguin imputats per dur a terme una consulta democràtica", asseguren.

Les entitats conclouen refermant que "el dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible per al bon funcionament de qualsevol societat democràtica" i que valoren "molt positivament la gran resposta a les mobilitzacions celebrades aquest dimarts", tot fent "una crida a omplir de nou els carrers amb la concentració d’aquest dijous 15 d’octubre davant del TSJC".

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También