Òmnium, ANC, AMI i ACM acusen el TSJC de 'coaccionar el dret a manifestació'

Les entitats neguen que les concentracions de suport a Mas, Rigau i Ortega fossin 'instigades pel Govern' i creu que el tribunal 'pretén desviar l'atenció sobre la manca de qualitat democràtica de l´Estat espanyol'

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, han emès un comunicat de protesta per la queixa del TSJC arran de les concentracions que les entitats van organitzar en suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. Les quatre associacions consideren "inacceptable" el que va dir el tribunal, ho consideren "un intent de coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania" i l'acusa de fer "afirmacions inexactes sobre els objectius i els convocants de les concentracions". Així, diuen que "en cap cas, tal com s'afirma al comunicat del TSJC, les concentracions han estat instigades o liderades pel Govern".

A més d'assumir l'autoria i tutelatge de les convocatòries, les quatre entitats asseguren que "l'objectiu" de les protestes és el de fer-se "corresponsables de la celebració de la consulta del 9-N i mostrar el suport a les persones imputades per haver complert amb el mandat democràtic sorgit de les urnes".

És per això que denuncien també "la judicialització a la qual s'ha vist sotmès el procés polític que es viu a Catalunya des del primer moment". A més, el comunicat de les associacions llença una acusació contra el tribunal i li atribueix una intencionalitat en emetre la queixa per les concentracions. "Pretén desviar l'atenció sobre l’arrel del problema: la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol i el fet que tres representants polítics estiguin imputats per dur a terme una consulta democràtica", asseguren.

Les entitats conclouen refermant que "el dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible per al bon funcionament de qualsevol societat democràtica" i que valoren "molt positivament la gran resposta a les mobilitzacions celebrades aquest dimarts", tot fent "una crida a omplir de nou els carrers amb la concentració d’aquest dijous 15 d’octubre davant del TSJC".

Comentarios
Multimedia Diari