Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

20-D: per què anem a Madrid?

Anem a Madrid per treballar per la República Catalana

Jordi Salvador Duch

Whatsapp

Darrerament es diu que cada contesa electoral representa un moment històric; però és que és veritat! Catalunya va dir prou el 2010: aleshores, molta gent va canviar la senyera per l’estelada. Centenars de milers de persones van canviar el seu nord polític davant la falta de voluntat de l’estat espanyol d’autoacceptar-se com un estat plurinacional. El Tribunal. Constitucional va sentenciar que Catalunya no hi tenia cabuda. A més a més, amb menor o major mesura, fins ara els governs s’han sotmès als interessos del capital financer i de les elits econòmiques d’arreu. Molts treballadors i treballadores, autònomes, aturats i joves, estan tips de les polítiques econòmiques exigides pels poderosos.

A Catalunya, una gran part de la societat veu possible el canvi real amb la independència.

No és així tan sols per raons històriques, sentimentals o culturals –que també–, sinó per sentit comú. La Constitució del 1978 ja no protegeix els seus anhels i interessos, sinó que empresona el poble i l’obliga a pagar el deute contret amb les entitats financeres en lloc de prioritzar les persones i les situacions d’emergència social que patim totes i tots. No creiem que aquesta Constitució i aquest Estat siguin reformables. Desconfiem de les promeses de regeneració i refundació que arriben des de partits d’àmbit estatal, que onegen la bandera del canvi però que entonen discursos que recorden massa a la vella política espanyola. I, per això, decidim tirar pel dret i construir la República Catalana. Aquest 20 de desembre defensarem el mandat democràtic sorgit de les urnes el 27S i treballarem incansablement per culminar el procés d’independència.

Anem a Madrid per treballar per la República Catalana però també per defensar els interessos immediats de les persones. Mentrestant, hem de ser a Madrid per derogar les reformes laborals de PP i PSOE, hem de ser-hi per aturar el Pla Hidrològic Nacional i per derogar la Llei mordassa. Som responsables i sabem que mentre fem el nostre camí, a Madrid s’aprova l’increment de l’IVA cultural, la LOMCE o la reforma exprés de la Constitució en el seu article 135. Volem ser a Madrid perquè mentre aquestes decisions afectin el benestar i el dia a dia dels catalans i les catalanes, nosaltres hem de ser allí per plantar cara a la vella política centralitzadora. I volem ser a Madrid amb actitud constructiva i evitant enfrontaments, des de la més ferma creença en l’internacionalisme i en la cooperació dels pobles. Com diu el company Tardà: «els republicans només tenim una pàtria: la pàtria de la justícia social i de la fraternitat dels homes, les dones i els pobles». Els republicans hem de ser forts a Madrid, perquè som els millors garants de la defensa d’aquesta pàtria.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También