Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

713... i pujant

Vivim una situació més propera a la Turquía d’Erdogan que a un Estat d’Europa

Josep Maria Arauzo

Whatsapp

713 (... i pujant) és el nombre d’alcaldes que han estat citats a declarar com a investigats pels decrets o mocions que van signar per tal de cedir espais municipals per a l’1-O. 712 són, al moment d’escriure aquest article, els ajuntaments que han respost favorablement a la crida del Govern de la Generalitat. Pel que fa als 235 restants, n’hi ha que ja han contestat en el sentit contrari, mentre d’altres intenten guanyar temps tot trobant una resposta imaginativa que permeti compaginar el dret de vot dels ciutadans amb una certa cobertura legal per als alcaldes respectius. 

Tot plegat és una situació que sembla molt més propera de la Turquia d’Erdogan o de la Veneçuela de Maduro que no pas d’un estat membre de la UE, però ja se sap que costa despendre’s de segons quina mena de tics autoritaris. De tota manera, al cap i a la fi és independent que es tracti de 700, de 1.000 o de 10.000 càrrecs públics. El que és rellevant és el fet en si mateix, el fet que la discrepància política es criminalitza i que suposa passar per la fiscalia com un delinqüent qualsevol. Avui són 713 però demà en seran molts més, i correspon als demòcrates (tots, els del Sí i els del No) dir de quin costat estan, si amb els càrrecs públics que intenten donar veu a la gent o amb aquells que intenten guanyar als despatxos de la fiscalia el que no han aconseguit a les urnes. Temps al temps.

@jmarauzo

Comentarios

Lea También