Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

A Ferran Bel i a Artur Mas

Whatsapp

A Ferran Bel i a Artur Mas, i en pro del respecte a tantes víctimes.

En un país de gent poc decidida segurament serà un nou tret a l’aire, però això no em frena d’adreçar-me a l’actual alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, i, per extensió, a l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-los una vegada més que facin tots els possibles, encara que sigui només en aplicació de la feble llei de memòria històrica, per treure d’una vegada el monument franquista que s’alça encara al pas del riu per la capital del Baix Ebre.

Si volem un país lliure i just, i ara que es commemora l’inici de la batalla de l’Ebre i en memòria de persones com el meu oncle patern Josep Pinyol o el meu avi Joan Colom, entre els milers de víctimes de la sagnia que va començar el 1936, resulta un insult en majúscula al seu record i un atemptat contra la intel·ligència i els sentiments humans que Tortosa continuï proclamant als quatre vents l’honor «a los combatientes que hallaron gloria en la batalla del Ebro».

Si no ho enteneu així, alcalde i president, és que també patiu un alt grau d’insensibilitat.

Joan Pinyol (Capellades)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También