Alcover pot funcionar i emprendre

Podem crear del no-res una empresa que comercialitzi biomassa en pellets

19 mayo 2017 19:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara fa un any iniciàvem una campanya electoral, la de les municipals, centrada com no podia ser d’altra manera en l’atur i la manca de llocs de treball de qualitat, el problema més greu que pateix actualment la nostra societat. Diversos partits van plantejar la proposta clàssica del viver d’empreses, o la seva versió modernitzada que és l’espai de coworking; en definitiva, un edifici que pel simple fet de crear-lo faria sorgir empreses. Però s’ha comprovat que aquest plantejament no funciona: l’espai és el de menys, ja que el fonamental per crear ocupació és unir persones amb idees, amb recursos i amb ganes de treballar. Per això des d’Esquerra vam proposar l’Alcover Emprèn, un servei consistent en què una persona des de l’Ajuntament identifiqui aquestes persones d’Alcover amb potencial per tirar endavant nous projectes, les posi a treballar juntes i els doni tot l’assessorament i el suport perquè els nous negocis puguin tirar endavant.

Per exemple, si ajuntem algunes persones aturades, propietaris forestals, un tècnic i algú que porti la part comercial i els números, podem crear del no-res una empresa que comercialitzi biomassa en pellets. Sembla, i ens n’alegrem, que la nostra proposta va inspirar l’equip de govern: primer en el nom que han donat a la seva versió del projecte, «Alcover Funciona», i després en el plantejament, que per ara ha deixat de banda la pretensió de construir un edifici i s’ha centrat en la idea de fer xarxa, d’unir persones. Per fer-ho han optat per contractar un professional especialitzat en l’assessorament a empreses, el Xavier Mas, que des de principis d’any ha fet una cinquantena de reunions per explicar el projecte, culminades per un acte de presentació divendres passat al Convent.

A partir d’ara queden constituïts uns grups de treball genèrics i uns projectes concrets que es comunicaran a través de l’aplicació mòbil «Alcover Funciona 20:30», i que es dedicaran no només a projectes d’empresa sinó també a iniciatives ciutadanes per millorar la vida al nostre poble: un 2x1 de dinamització econòmica i participació ciutadana. Durant el pròxim any s’ha d’anar generant una estratègia comuna com a poble, i resultats tangibles en forma de llocs de treball i millores en la vida al poble.

Des d’Esquerra creiem que aquest projecte arriba molt tard: els alcoverencs i alcoverenques a l’atur mereixien que això s’hagués fet just quan va començar la crisi l’any 2008, o si no com a molt tard el primer dia d’aquesta legislatura. Hauríem volgut també que s’anés molt més al gra, per la urgència econòmica de les famílies, i perquè la pràctica resulta molt més entenedora que la teoria. Però malgrat tot això creiem -mal ens està de dir-ho- que el plantejament de l’Alcover Emprèn/Alcover Funciona és prou bo, i que per tant els alcoverencs i alcoverenques hem d’apostar-hi.

Comentarios
Multimedia Diari