Alejandro, quin gran candidat per a Reus!

O l'amic de l'Alejandro sopa molt barat, per només 0,60 ==euro==, o bé s'ha equivocat de ciutat

19 mayo 2017 23:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vull començar aquestes línies recomanant la lectura de l’article que Alejandro Fernández va publicar el dilluns passat al Diari de Tarragona. Segurament a algú li estranyarà que jo recomani un article signat per un membre de l’oposició molt crític amb el meu treball com a consellera, però el motiu és ben senzill: el seu propi article desqualifica el Sr. Fernández, ja sigui per ignorància o per mala fe, per seguir proposant-se com a candidat a alcalde de Tarragona.

Anem per parts. L’article del Sr. Fernández comença parlant d’un amic imaginari que afirma que aparcar a Tarragona li surt tan car com sopar-hi. I el Sr. Fernández, en lloc d’il·lustrar el seu amic, fa seva aquesta afirmació i la reprodueix. Assumeixo que no menteix i, per tant, em crec la conversa amb el seu amic, però em sorprèn fins a l’extrem que el Sr. Fernández, regidor de Tarragona i candidat a alcalde, hagi perdut tant temps a Madrid o mirant cap a Reus que no hagi tingut ni un sol moment per aprendre i recordar que aparcar a Tarragona durant la nit té un cost de només 0,60 € per hora en aparcament municipal, cobert i vigilat. I això per no parlar de les zones blaves i verdes, que són gratuïtes durant la nit.

Així que tenim dues possibilitats: o l’amic de l’Alejandro sopa molt barat, per només 0,60 €, o bé s’ha equivocat de ciutat.

Però anem més enllà, perquè la resposta anterior em sembla massa evident, simple i fins i tot pot fer riure. Així doncs, plantegem la qüestió amb arguments i fent alguna consideració addicional. En la seva admiració per Reus, el Sr. Fernández suggereix que la solució a tot plegat és arribar a un acord per tal que els aparcaments privats baixin els seus preus, ja que aquests ho estan desitjant. És curiós i fins i tot preocupant que plantegi aquest argument, ja que els aparcaments privats són molt lliures de baixar preus si ho consideren oportú, i no cal cap permís municipal per fer les ofertes que vulguin. I en qualsevol cas, cap dels aparcaments privats o concessionats de Tarragona s’ha dirigit a l’Ajuntament per aquest tema.

Però encara hi ha més. El Sr. Fernández sorprèn també amb un altre argument ben curiós: baixar el preu de l’aparcament del Serrallo. Em sembla perfecte, però hauria de parlar amb el seu responsable, que en cap cas és l’Ajuntament perquè aquest aparcament es troba fora de l’espai municipal i, per tant, no hi tenim cap competència. En qualsevol cas, em resulta sorprenent que el Sr. Fernández pensi que el problema de l’aparcament a la Rambla se soluciona aparcant al Serrallo.

Val a dir que totes aquestes idees que llença el Sr. Fernández van en línia amb el que va fer quan ell governava la ciutat. O no? Fem memòria. Durant la seva etapa de govern municipal es van construir diversos aparcaments, però tots ells de concessió, perquè els municipals són d’època socialista. Entre els que porten el segell del Sr. Fernández hi trobem els de tots els trams de la Rambla, alguns dels quals han hagut de ser rescatats per l’Ajuntament, i l’únic ‘aparcament municipal’ construït en la seva etapa de governant, l’‘aparcament fantasma’ de Jaume I, del qual pagarem les conseqüències durant molts anys.

És una llàstima que, de tant mirar cap a Reus, el Sr. Fernández no conegui les atractives ofertes d’aparcament que actualment ofereix Tarragona. Per exemple, que aparcar durant la nit, de 21 a 6 hores, costa només 0,60 €/hora. O que hi ha un aparcament, el de Joan XXIII, que ofereix aparcar-hi tot el mes, 12 o 24 hores diàries, per només 20 i 38 € respectivament. I encara més, en aquests moments i fins al 28 de febrer, els comerciants de Tarragona obsequien amb dues hores d’aparcament gratuït als seus clients.

En resum, que per resoldre el problema de l’aparcament a Tarragona val més que segueixin confiant en l’alcalde Ballesteros.

*Consellera de Mobilitat i presidenta d’Aparcaments Municipals de TGN

Comentarios
Multimedia Diari