Anem millor?

Donem suport a l'associació d'aturats 'Busquem feina' que s'ha format a Torredembarra

19 mayo 2017 20:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les últimes xifres oficials indiquen que s’ha reduït el nombre d’aturats registrats a tot l’Estat espanyol en 55.790 persones; però en queden encara 4.093.508. Tampoc la precarietat laboral millora, ja que de tots els contractes signats al desembre, els indefinits només han estat el 6,76%. D’altra banda, els beneficiaris de prestacions han disminuït, ja que en són 2.162.456, dada que representa una cobertura del 55,25% del total, mentre que l’any anterior era el 57, 88% i fa dos anys el 61,43%.

Hi ha un consens generalitzat en el fet que la major part dels esforços de l’administració han d’anar dirigits a reduir l’atur i així ho reflecteixen tots els partits en els seus programes. Tant pel que respecta a l’Estat com des del vessant autonòmic i local, es prenen mesures per a la creació de llocs de treball. El temps ens dirà quines són les millores reals que han aportat totes aquestes inquietuds socials.

Tanmateix em pregunto si, des del vessant individual, les persones que es troben a l’atur poden fer alguna cosa per millorar la seva situació. Crec que sí: aprofitar aquest temps per formar-se, ja que les persones que estiguin millor preparades se’n sortiran abans i millor. Una altra bona iniciativa és participar activament en les associacions d’aturats, com la que s’ha constituït recentment a Torredembarra ‘Busquem feina’, a la qual hem de donar el nostre suport. Aquestes associacions es poden convertir en un punt de trobada per a les persones aturades, per tal d’assessorar-les i també informar-les sobre gestions i tràmits, per tal de facilitar la seva reinserció laboral i cercar ocupació.

Opinions autoritzades afirmen que en el nostre país serà molt difícil arribar a uns nivells d’ocupació plena. S’hauran de buscar solucions, ja que no podem permetre que hi hagi persones que no puguin aconseguir una vida digna, tant pels ingressos –han de tenir un mínim assegurat–, com per l’ocupació, sense oblidar que no tenir una feina remunerada no vol dir que no s’hagi de fer res: hi ha un gran nombre de tasques a les ONG, associacions o comunitats que poden oferir una ocupació gratificant.

Comentarios
Multimedia Diari