Anem per feina i fem-ho bé

És un projecte de llarg abast, que demana anys i esforços per ser portat a terme

19 mayo 2017 18:51 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una inversió de més de 2 mil milions d’euros; més de 100 hectàrees destinades al turisme de convencions, de compres, d’oci i d’espectacles, on el joc només representa un 4%; 10 mil llocs de treball directes; són només algunes de les xifres del que suposarà el projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou. Un projecte que ha estat capaç de fer evolucionar la promesa del BCN World cap a un nou CRT d’una dimensió coherent, proporcionada i realista.

Ha calgut recórrer la llarga distància entre un nom, unes expectatives amb poca base –per ser generosos– i una mena d’il·lusió –vegeu el diccionari: Esperança sense fonament real– i passar a un projecte concret, amb inversors reals amb capacitat real, i ajustat, en les seves previsions, a allò que és factible.

Després de mesos intensos de feina i discreció, tenim sobre la taula un projecte nou, que genera una oferta turística nova, de qualitat i amb valor afegit, i que encaixa a la perfecció, no només amb l’oferta turística del Camp de Tarragona –Port Aventura i Ferrari Land–, sinó també amb el turisme firal de l’àrea de Barcelona. Una oferta que ens permetrà desestacionalitzar el turisme i que assegurarà milers de llocs de treball estables durant tot l’any. En podem estar més que satisfets.

El nou projecte, el nou Pla Director Urbanístic, s’ha fet tocant molt més de peus a terra, ha resolt, i ha reforçat aspectes ambientals, paisatgístics i de mobilitat. No només és un projecte nou, és, sobretot, un projecte millor. Convindria, doncs, abandonar determinats esquemes mentals que encara llegeixen BCN World i les promeses irreals quan ja fa temps que estem escrivint un nou projecte, un nou PDU –en termes urbanístics–, de dimensions realistes i controlades. No hem tornat a posicions antigues i superades, hem creat un escenari nou i possible, hem esbandit les fantasies, i hem generat un instrument vàlid per a construir realitats.

Un instrument que rebaixa sostre, no per a fer menys, sinó per a fer allò que realment és possible. Un instrument que rebaixa joc, perquè no volem que aquest sigui l’eix central de la proposta. Un projecte que reforça les garanties ambientals perquè volem un projecte exemplar i sostenible.

En les pròximes setmanes, aquesta feina ha de continuar. El nou PDU serà exposat a informació pública, i seran escoltades totes les veus, totes les aportacions, totes les crítiques, a fi de corregir, millorar o completar aquest pla en tot el que calgui. Els inversors aniran agafant el relleu, adquiriran nous compromisos, i assumiran noves obligacions.

És un projecte de llarg abast, que demana anys i esforços per ser portat a terme completament, i per això calien temps i esforços per a preparar-lo a consciència. Fer les coses amb presses, abans d’hora, sense tenir res assegurat i amb fiabilitat, i a sobre exigint respostes immediates, és una irresponsabilitat i una temeritat. Per això no ho hem fet, i per això hem treballat amb discreció per fer un bon PDU, que permeti que els operadors privats facin un bon producte que dinamitzi l’economia del territori i amb el qual els agents econòmics i socials se sentin còmodes. Cadascú fa la seva feina, i el Govern ha fet la seva.

Comentarios
Multimedia Diari