Aprofitar la Línia 9 del metro pel Penedès

Podria augmentar la connectivitat del Penedès Marítim amb el sistema del transport metropolità

19 mayo 2017 20:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha entrat en proves el nou tram sud de la Línia 9 del metro de Barcelona, una infraestructura clau per al desenvolupament del sector sud de la gran Barcelona, i que augmenta la connectivitat entre la ciutat i l’aeroport.

Barcelona era de les poques grans ciutats europees que no tenia una connexió urbs-aeroport amb un servei de qualitat. El servei de Renfe, tot i que molt útil, havia quedat obsolet amb la inauguració de la T-1. Aquesta infraestructura també té les seves repercussions a territoris allunyats de Barcelona, però amb el que té una gran interacció és amb el Penedès Marítim. Quin és el problema?

La inauguració de la Línia 9 podria augmentar la connectivitat del Penedès Marítim amb el sistema de transports de la zona sud metropolità de Barcelona, gràcies a l’estació del Prat del Llobregat connexió de la Línia 9 amb la R2sud. Diem podria perquè encara no succeeix.

A l’estació del Prat només paren els trens amb origen a Vilanova i que fan servei a Vilanova, Sitges i Garraf. Però els trens amb origen a Sant Vicenç de Calders no paren a l’estació del Prat i deixen sense aquesta connectivitat a Sant Vicenç de Calders, Calafell, Segur, Cunit i Cubelles. Una població de prop de 90.000 persones.

És coneguda la deficient combinació per arribar a l’aeroport del Prat per aquests municipis del Penedès que no tenen servei de parada a l’estació del Prat. Ara se li afegeix que tampoc no tindran possibilitat de fer servir la nova connectivitat de la Línia 9.

Permetria millorar la connectivitat amb l’aeroport, la zona industrial de la Zona Franca, La Fira i l’Hospitalet del Llobregat, la possibilitat de combinar amb els Ferrocarrils de la Generalitat i les línies 1, 5 i 3 del metro de Barcelona.

Cal fer un front comú per reivindicar aquesta millora de servei, i de molts d’altres que encara estan pendents i que penalitzen i empobreixen la mobilitat al nostre territori. Però sobretot perquè redueix les possibilitats de competitivitat i atractiu amb les seves repercussions a l’activitat humana i econòmica.

Comentarios
Multimedia Diari