Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Autor de les primeres carrosses de la Cavalcada

El 1906 ja és professor auxiliar de l´Escola Municipal de Dibuix per l´Ajuntament de la ciutat i arriba a professor titular de dibuix

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

Neix a Tarragona. Als 12 anys aprèn talla, després és aprenent d’escultura, d’arts plàstiques i esdevindrà professor de dibuix, conreant l’art, el dibuix i l’escultura. Entre els anys 1897-98, i a banda de dibuix, fa decoració i perspectiva a l’Ateneo Tarraconense de la Classe Obrera. Pertany al món artístic tarragoní, muntant el seu taller, primer a la Rambla i després al carrer de Méndez Núñez. El 1918 trasllada el taller i la casa al carrer Pons d’Icart. Decora, construeix mobiliari i realitza un treball sumptuari. Treballa al Col·legi del Sagrat Cor de Jesús Maria on realitza el sostre Brell, a Sant Agustí, a casa Marsol i a molts altres llocs de la ciutat. És soci fundador, juntament amb Pere Cobos, alcalde de Tarragona, del Sindicat d’Iniciativa i Turisme. En el si de l’entitat promou actes culturals i forma part de la Comissió pro Reis d’Orient, que funda amb altres patricis l’any 1910, i de la qual serà el primer director artístic fins al 1933. Del seu taller sortiren les primeres carrosses de la Cavalcada: l’Elefant de 1921, el Dromedari de 1923, l’Estel d’Orient de 1927 o el Far del Sindicat d’Iniciativa de 1930.

El 1906 ja és professor auxiliar de l’Escola Municipal de Dibuix per l’Ajuntament de la ciutat i arriba a professor titular de dibuix. Ensenya a l’Ateneo Tarraconense i al Patronat Obrer al carrer d’Armanyà al Matinat. El 1929 guanya la plaça de mestre de Taller de Fusteria de l’Escola del Treball on també ensenya dibuix. Durant la Guerra Civil de 1936-39 sofreix amb el bombardeig de casa seva. No torna obrir l’obrador i es dedica a l’Escola del Treball, ensenyant dibuix i l’art de l’ebenisteria. El 1947 és al Patronat de Formació Professional. L’any 1949 col·labora amb l’Ajuntament en l’exposició ‘Cómo era Tarragona’ i se li concedeix un diploma d’agraïment de la Comissió de Cultura i Festes Municipal. El patrici torna als treballs de la Cavalcada de Reis amb el Fanal de la Ciutat, que costejà i dissenyà.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También