Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

BCN World: nou impuls laboral i socioeconòmic

Només debats polítics estèrils poden fer fracassar el projecte de BCN World

Pere Granados

Whatsapp

Segons una enquesta elaborada pel Gabinet CERES, prop d’un 70% de la població de Salou considera important el projecte «BCN World», del que podem deduir que una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi li donen un suport explícit per la diversitat d’efectes positius que el projecte pot generar, tant per a l’economia local, com per a l’economia territorial i del país.

I aquesta és una dada objectiva que el govern salouenc intuïa i tindrà en compte, i per això sempre s’ha mostrat implicat i a favor en la defensa del projecte, pel fet de considerar-lo beneficiós per a l’interès general de Salou.

D’entrada, doncs, és innegable que el projecte ha despertat força interès, il·lusió i bones expectatives no només a la societat, sinó també a les nostres empreses i a molts inversors, que veuen en aquest macroprojecte turístic que va camí d’implantar-se, una bona oportunitat per generar ocupació i llocs de treball, i alhora la creació d’una conjuntura capaç de desenvolupar dinamisme econòmic i noves inversions, per l’efecte multiplicador.

I és que quan es combinen els esforços d’empreses i empresaris que complementen les seves activitats, és quan s’obtenen majors resultats pel conjunt; i en aquest cas la societat en surt més beneficiada.

Però lamentablement, davant d’aquest projecte que segueix ben viu perquè l’interès dels operadors resta intacte, que genera tantes expectatives i cada cop és més una realitat amb l’aprovació inicial de l’eina que defineix criteris i objectius (Pla Director Urbanístic), i que a més compta amb la garantia i el compromís ferm de la Generalitat; sempre surten veus que prediquen la desconfiança o que simplement hi veuen un fals motiu per fer demagògia partidista i interessada, que res té a veure ni amb l’interès general, ni amb l’estat de les coses, ni amb els interessos de Salou. De fet, aquells polítics que només hi veuen «fum i engany», i així ho han manifestat, són precisament els mateixos que es dediquen sistemàticament a obstaculitzar projectes i a posar bastons a les rodes a projectes importants per Salou, en comptes de sumar-se al seu impuls i al seu progrés, amb esperit de col·laboració i de millora.

Per tant, davant d’un projecte viable i necessari com BCN World, només actituds irresponsables de la classe política i debats estèrils són els que poden fer fracassar el projecte i de retruc frustrar les il·lusions de la gent.

I per evitar això continua sent necessari que s’expliqui amb claredat a la ciutadania que el projecte principal contempla la construcció de 4 complexos turístics «integrats» amb usos hoteler, comercial i serveis d’entreteniment i oci on també hi cap el joc amb casinos; que ens posicionarà com la primera marca i destinació especialitzada en turisme familiar, de negocis i incentius. I també que es manté un sector per habitatges i altres usos turístics que ja estava previst en el Pla Parcial del 2006; en definitiva, un conjunt que millorarà el nostre model turístic i li proporcionarà un lideratge indiscutible a Catalunya, a Espanya i a Europa.

Però sobretot cal explicar que tot això aportarà la creació de llocs de treball i riquesa, amb més ingressos fiscals per a Salou que revertiran a tots els salouencs i salouenques, donat que serviran per reforçar el seu nivell de benestar i la seva qualitat de vida. I a tot això no hi podem ni volem renunciar.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También