BCN World: nou impuls laboral i socioeconòmic

Només debats polítics estèrils poden fer fracassar el projecte de BCN World

19 mayo 2017 23:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segons una enquesta elaborada pel Gabinet CERES, prop d’un 70% de la població de Salou considera important el projecte «BCN World», del que podem deduir que una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi li donen un suport explícit per la diversitat d’efectes positius que el projecte pot generar, tant per a l’economia local, com per a l’economia territorial i del país.

I aquesta és una dada objectiva que el govern salouenc intuïa i tindrà en compte, i per això sempre s’ha mostrat implicat i a favor en la defensa del projecte, pel fet de considerar-lo beneficiós per a l’interès general de Salou.

D’entrada, doncs, és innegable que el projecte ha despertat força interès, il·lusió i bones expectatives no només a la societat, sinó també a les nostres empreses i a molts inversors, que veuen en aquest macroprojecte turístic que va camí d’implantar-se, una bona oportunitat per generar ocupació i llocs de treball, i alhora la creació d’una conjuntura capaç de desenvolupar dinamisme econòmic i noves inversions, per l’efecte multiplicador.

I és que quan es combinen els esforços d’empreses i empresaris que complementen les seves activitats, és quan s’obtenen majors resultats pel conjunt; i en aquest cas la societat en surt més beneficiada.

Però lamentablement, davant d’aquest projecte que segueix ben viu perquè l’interès dels operadors resta intacte, que genera tantes expectatives i cada cop és més una realitat amb l’aprovació inicial de l’eina que defineix criteris i objectius (Pla Director Urbanístic), i que a més compta amb la garantia i el compromís ferm de la Generalitat; sempre surten veus que prediquen la desconfiança o que simplement hi veuen un fals motiu per fer demagògia partidista i interessada, que res té a veure ni amb l’interès general, ni amb l’estat de les coses, ni amb els interessos de Salou. De fet, aquells polítics que només hi veuen «fum i engany», i així ho han manifestat, són precisament els mateixos que es dediquen sistemàticament a obstaculitzar projectes i a posar bastons a les rodes a projectes importants per Salou, en comptes de sumar-se al seu impuls i al seu progrés, amb esperit de col·laboració i de millora.

Per tant, davant d’un projecte viable i necessari com BCN World, només actituds irresponsables de la classe política i debats estèrils són els que poden fer fracassar el projecte i de retruc frustrar les il·lusions de la gent.

I per evitar això continua sent necessari que s’expliqui amb claredat a la ciutadania que el projecte principal contempla la construcció de 4 complexos turístics «integrats» amb usos hoteler, comercial i serveis d’entreteniment i oci on també hi cap el joc amb casinos; que ens posicionarà com la primera marca i destinació especialitzada en turisme familiar, de negocis i incentius. I també que es manté un sector per habitatges i altres usos turístics que ja estava previst en el Pla Parcial del 2006; en definitiva, un conjunt que millorarà el nostre model turístic i li proporcionarà un lideratge indiscutible a Catalunya, a Espanya i a Europa.

Però sobretot cal explicar que tot això aportarà la creació de llocs de treball i riquesa, amb més ingressos fiscals per a Salou que revertiran a tots els salouencs i salouenques, donat que serviran per reforçar el seu nivell de benestar i la seva qualitat de vida. I a tot això no hi podem ni volem renunciar.

Comentarios
Multimedia Diari