Barberà de la Conca

La solució definitiva a l'esquerda ha de permetre tornar la tranquil·litat al poble

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de les alçades de Barberà de la Conca s’albira bona part de la comarca a la qual cedeix el nom. Encara que aquesta vila no en sigui la capital administrativa, el seu pes històric a la Conca de Barberà és, altrament, indiscutible. Així ho recorden el seu castell templer, originari del segle X; la casa de la Societat, fundada el 1894 i considerada el primer celler cooperatiu de Catalunya, o el celler bastit el 1920 per l’arquitecte modernista Cèsar Martinell. Fer turisme a la Conca i no visitar Barberà fóra imperdonable.

Fa uns anys, la tranquil·litat característica d’aquesta localitat es va veure alterada per l’aparició d’una esquerda que travessa el nucli antic d’est a oest i que n’afecta carrers i immobles, un problema que no s’ha aturat i al qual l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona i la Generalitat esmercem esforços per tal de trobar-hi una solució definitiva. En la darrera visita al municipi, juntament amb el delegat territorial de la Generalitat, vam refermar el nostre compromís amb Barberà, atesa la magnitud del problema.

La forta implicació de la Diputació amb el Govern català en la recerca de solucions per aturar l’escletxa pretén posar fi a un greu contratemps que s’ha convertit en un malson per als barberencs i les barberenques. Fa uns mesos, la nostra institució ja va realitzar una aportació econòmica extraordinària per sufragar els estudis i treballs sobre el terreny que va dur a terme una empresa especialitzada. Aquest mateix compromís amb l’Ajuntament i amb tot el poble de Barberà ens porta a continuar aportant-hi el nostre suport econòmic i institucional, en tot allò que calgui, amb la màxima col·laboració entre institucions, de manera prioritària i fins al final. Barberà de la Conca no està sola.

La solució definitiva a l’esquerda ha de permetre retornar la plena normalitat a un municipi que s’esforça per seguir endavant en el seu dia a dia, un municipi dinàmic que es prepara per celebrar la sisena edició de la Festa del Trepat i que, com no podria ser d’una altra manera, continua mostrant als visitants els seus atractius monumentals i paisatgístics mitjançant reeixides rutes guiades. La força de Barberà no s’atura.

Comentarios
Multimedia Diari