Bárcenas explota

Si és veritat que l’antic tresorer disposa dels documents que culpen a Rajoy i altres dirigents del partit cobrant sobresous, aconseguits d’empresaris a canvi d’obra pública, el daltabaix pel PP hauria de ser total
 

07 febrero 2021 17:34 | Actualizado a 07 febrero 2021 20:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vicepresident del govern Pablo Iglesias apunta que el PP es nega a canviar la cúpula del Poder Judicial per tapar-se les vergonyes per l’afer Bárcenas. Si és veritat que l’antic tresorer disposa dels documents que culpen a Rajoy i altres dirigents del partit cobrant sobresous, aconseguits d’empresaris a canvi d’obra pública, el daltabaix pel PP hauria de ser total. Però segurament restarà restringit perquè en el seu dia, l’exsenador Cosidó ja els ho va comunicar als seus companys de partit: «no us preocupeu que tenim el poder judicial controlat per la porta del darrera». Les malifetes de segons qui, a Espanya, les poden amagar, si els convé, sempre a favor dels mateixos. Però no és igual quan a Tamara Carrasco, absolta pels tribunals, la fiscalia la vol tornar a tancar a la presó acusant-la de terrorista per manifestar-se al carrer. 

Segons afirma Bárcenas, Rajoy li va prometre que la seva esposa no entraria a la presó, si destruïa la documentació de la caixa B del PP. Recordin els ànims que Rajoy donava a Bárcenas amb el cèlebre wassap: «Sé fuerte, Luis». Però, l’home, malfiat del president del govern i del PP, se’n va reservar una còpia que demostrarien els pagaments de diner negre al mateix Rajoy i a altres membres destacats del partit. I també que recaptava comissions d’empresaris per l’obra pública que serviren per construir l’actual seu del partit a Madrid. Tot plegat autèntiques misèries que si son veritat, demostren que l’exsenador Cosidó tenia la raó i Rajoy podia maniobrar gràcies als jutges de la seva confiança col·locats al Poder Judicial. Adverteixen la gravetat d’aquest fet, estimats lectors?

Els independentistes estan a la presó per convocar un referèndum. I el president d’Espanya que va convocar eleccions a Catalunya, contràries a la Constitució i a l’Estatut, i va imposar el 155, i que segons els documents de Bárcenas entregats a la fiscalia és un delinqüent, què li passarà? A Espanya veiem que alguns son perseguits i empresonats mentre lladres declarats, resten lliures. L’afer Bárcenas ha explotat en plena pandèmia, mentre que la premsa madrilenya ho amaga tant com pot. El tema és seriós i hauria d’aparèixer amb grans titulars i demanant les responsabilitats corresponents. Però això no cal. En el seu dia, en plenes eleccions municipals, van mentir sobre l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a plana sencera que tenia milions amagats a Suïssa. Van enganyar i va perdre l’alcaldia mentre que els responsables de difamar campen sense cap responsabilitat. I també per això, a les darreres eleccions municipals que les va guanyar ERC a Barcelona, Manuel Valls de Ciutadans li va regalar, sense res a canvi, l’alcaldia a Ada Colau.

*Anton Monner, cronista de Gandesa

Comentarios
Multimedia Diari