Blindar el lideratge

La temporada em recorda, i molt, a la de l'ascens històric a Primera. Un equip molt treballat tàcticament que marcava no gaires gols però en rebia molt pocs

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ni els nastiquers més optimistes podien imaginar que en aquestes alçades de la competició l’equip es trobaria en aquest lloc de privilegi. I no perquè l’equip no disposi de qualitat, ans tot el contrari. Però les circumstàncies que envoltaven, no només el vestidor, també l’entitat, després de veure com s’esvaïa en el darrer sospir l’ascens a la Segona A no eren les més idònies per plantejar el futur amb optimisme. Si més no, a curt termini.

Però, vet aquí, per una vegada hi va haver cap fred després de l’escalfada que hi va haver pel parany partit a Llagostera. El primer objectiu, renovar Vicente Moreno, es va poder aconseguir. Aquesta va ser la base on es va aconseguir edificar la primera pedra de l’èxit que viu l’equip. La continuïtat d’homes importants de la reraguarda com Xisco Campos o Pablo Marí; la renovació de David Rocha i aquest equilibri que s’ha aconseguit entre veterania i joventut són algunes de les claus que ha fet del Nàstic el líder aclaparador que és a hores d’ara. A tot plegat se li ha d’afegir l’encert a l’hora de fitxar davant, com el cas de Rayco García i, ara, al mercat d’hivern, Xisco Muñoz, que s’afegeix a la resta que ja hi eren, per entendre els motius de l’efectivitat grana. Només un però. La poca presència de jugadors del planté que hi ha al primer equip.

La temporada en curs em recorda, i molt, a la de l’ascens històric a la Primera divisió. Un equip molt treballat tàcticament de la mà de Luis César, que sabia patir, que marcava no gaires gols --moltes victòries per la mínima—però que, alhora, n’encaixava molt pocs. Els 16 punts sumats a les darreres sis jornades, en les quals ha marcat nou gols i n’ha encaixat quatre ha significat el primer cop d’autoritat i marcar les primeres diferències per consolidar-se en zona de play-off. Però amb això no n’hi ha prou. El Nàstic, després de l’experiència de la temporada anterior, té clar que quedar campió de grup incrementa, i molt, les opcions d’ascendir a la segona A. Per aquest motiu el següent pas ha de ser, tal com deia en el titular de l’article, blindar el lideratge. L’arrencada que ha tingut l’equip a la segona volta, combinada amb la irregularitat dels rivals directes, pot ser tota una declaració d’intencions del que ha d’esdevenir, esperem, la temporada del retorn a la categoria de plata.

Cordin-se els cinturons, venen emocions molt fortes. Segur.

Comentarios
Multimedia Diari