Cambrils, platja de l´Ardiaca, Reserva de la Biosfera

19 mayo 2017 18:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir, em vaig posar tan contenta perquè ja tenim les ordenances municipals a la vista de tothom i ja no hauré de dir a ningú: «disculpi, però el seu gos no es pot banyar aquí». Ho diuen les ordenances municipals, que, tot petitetes, estan en un cartellet que ningú veu, ni mira, allà al costat d’una dutxa. Ara ja tenim un bon cartell amb tots els serveis, prohibicions i consells que ens ajudaran a conservar la nostra preuada platja.

Doncs no comencem bé, els gossos continuen amb el seu passeig i bany a la platja, allà en el mateix lloc on unes hores més tard els nostres nens hi construiran aquell castell de sorra que tots recordarem. Senyors, a mi no em fan cas, els ho he recordat moltes vegades a aquests usuaris que està prohibit, però potser hauria de ser algú altre qui ho fes: la Guàrdia Urbana o bé la «Guàrdia Higiènica»? Ahir, tot passejant, he descobert que inclús compartim dutxa amb aquest animal, sí, després del seu bany a la platja. També vaig pensar, ja no sortirem de l’aigua amb un ham clavat al dit gros, un veí ja se n’ha trobat un parell i fa un parell de dies, un amic de visita a casa nostra va fer un capdellet de fil de pescar tot nedant cap a l’illa, l’ham aquest cop es va quedar entre les pedres. Doncs tampoc, perquè ara que ja quedava clar que no es podia pescar, a algú se li ha acudit que la nostra platja era el punt de trobada dels peixos de l’Ardiaca, el mateix que ha posat el cartell amb totes les prohibicions i notícies, ha posat el cartell «es pot pescar en aquesta platja.»

Qui és el que no sap llegir? Qui ha decidit que aquest corralet de pesca és aquí i no davant del Dorado o de la Llosa? Mireu que n’és de gran, la mar! No es podria pescar als espigons? I no em diguin que tenen un magnífic estudi, un costumari d’usos piscícoles avançat, potser, que diu que els millors peixos viuen davant del nostre carrer perquè, si és així, haurem de demanar una «reserva de la biosfera».

Maria Rosa Piró Bellmunt

(Veïna del carrer Calafat. Cambrils)

Comentarios
Multimedia Diari