Canviar les prioritats per a fer un món més humà: ‘Frattelli tutti’

La darrera encíclica del papa Francesc, que ell mateix defineix com a social, ens convida a procurar el millor per als altres

14 febrero 2021 12:50 | Actualizado a 14 febrero 2021 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quins són els grans ideals - i les propostes concretes- per a construir un món més just i solidari en les relacions diàries, en la vida social, en la política o en les institucions? A aquesta pregunta tracta de donar resposta Fratelli tutti, darrera encíclica del papa Francesc, que ell mateix defineix com a «encíclica social».

Una proposta i uns ideals elevats que afecten diferents àmbits de la convivència mitjançant actituds personals i de manera particular la política.

Individualisme, rebuig als immigrats, polarització, guerres, populismes... al costat de la cooperació internacional o l’heroisme de moltes persones anònimes, per exemple, davant la pandèmia que estem vivint. 

El programa Aim for Change vol despertar en els joves l’interès per ser agent de canvi mitjançant el disseny de projectes d’impacte social

Un grup d’alumnes de quart d’ESO de la Institució Tarragona (Aura i Turó) preparen la festa d’aniversari per a infants de famílies en situació vulnerable; un altre grup rep formació per acompanyar infants malalts a la Saleta: espai d’acompanyament pediàtric a l’Hospital Joan XXIII. Tots dos són projectes desenvolupats el curs passat en la 3a edició del projecte Aim for Change. Un programa que té com a objectiu despertar en els joves el compromís social i viure l’experiència de ser agent de canvi mitjançant el disseny d’un projecte d‘impacte social.

Oferir les eines i la formació als alumnes per posar en pràctica iniciatives solidàries obertes a la comunitat mitjançant el model Design for Change (https://dfcspain.org).
Fratelli tutti ens proposa que l’educació està al servei del camí perquè cada ser humà pugui ser artífex del seu destí. Suggereix la recerca d’allò bo, el valor de la solidaritat. Procurar la maduresa de les persones i de les societats en els diferents valors que portin a un desenvolupament humà integral. L’educació així plantejada troba la serva realització plena en la solidaritat com a virtut moral que exigeix la participació de tots aquells amb responsabilitat educativa i formativa. Les famílies, de manera particular, amb una responsabilitat educativa primària i imprescindible.

Comentarios
Multimedia Diari