Cares noves

De tot allò que ha dit el jutge d´Instrucció 3 de Reus sobre les imputacions pel cas Innova, n´hi ha una que és terriblement significativa: quan ressalta, en majúscules, que la gestió del Grup Sagessa 'SE SIGUE LLEVANDO a cabo'

19 mayo 2017 22:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De tot allò que ha dit el jutge d’Instrucció 3 de Reus sobre les imputacions pel cas Innova, n’hi ha una que és terriblement significativa: quan ressalta, en majúscules, que la gestió del Grup Sagessa «SE SIGUE LLEVANDO a cabo sin respetar los pricipios básicos que deben informar la gestión de los bienes y servicios públicos en cuanto a la prestación y contratación de sercicios». D’aquestes manifestacions judicials, en podem extreure dues conclusions: una, que els que hi havia abans no ho feien bé; i dues, que els actuals, tampoc. Deixant de banda les conseqüències penals de tot plegat i els shows mediàtics policials, és lamentable que els nostres polítics no hagin sabut, per acció o per omissió, gestionar un assumpte tan important com la sanitat pública reusenca. I no ho dic jo, que puc no ser objectiu, sinó que ens ho diu el propi jutge del cas. Independentment d’aquestes circumstàncies, i tenint en compte que el passat ja no el podem canviar, allò que ens hauria d’ocupar és com encarem el futur del nostre Hospital i el de les nostres institucions.

Partim de sota zero, el mal és gran i la imatge de Reus ha quedat tacada i malmesa, però cal reaccionar davant d’aquestes circumstàncies i treballar durament per tal de revertir-ne la situació.

Cal recuperar el prestigi del nostre Hospital i potenciar-lo per tal que sigui un referent de bon servei i tracte al pacient, i cal eradicar de l’imaginari col·lectiu la imatge d’un Reus tenallat per la corrupció política.

I per fer tot això no son suficients les bones intencions ni les paraules buides de contingut. No és el moment de fer-nos fotografies ni de convocar reunions electoralistes, la ciutadania ja està tipa de la política d’aparador. Hem de canviar les idees, canviar les persones, canviar els estils i les maneres de fer.

No passa res per deixar pas a gent nova i sense les motxilles del passat. La política ha de ser un espai de dedicació temporal al servei del ciutadà, no ens podem eternitzar en els càrrecs ni pretendre viure tota la vida dels sous públics. El risc de nous escàndols judicials plana sobre totes les persones que han format part de tot l’entramat d’empreses d’Innova, Sagessa o Reus Esport i Lleure. La responsabilitat per acció o per omissió és evident i seria un bon servei a la ciutat que els partits polítics reusencs apartessin a qualsevol persona que hagi participat en la gestió d’aquestes empreses de les properes eleccions municipals.

Cal fer net. No ens podem permetre més passos en fals ni més escàndols. Hem d’afrontar el futur amb la seguretat que no quedin polítics actius hereus d’una manera de gestionar els serveis públics que ha esdevingut errònia i poc transparent.

Comentarios
Multimedia Diari