Carta a Ballesteros

Mai durant el mandant de CiU a l’Ajuntament de Tarragona i sota la meva responsabilitat es va projectar un passeig marítim ni habitatges a la platja Llarga 

28 enero 2021 11:19 | Actualizado a 28 enero 2021 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Benvolgut Alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Sap perfectament que no he volgut entrar en polèmica amb vostè i que és ben cert que malgrat pensar moltes coses en vers la gestió de Tarragona sempre m’he abstingut de fer controvèrsia. He preferit reservar-me el que penso i no dir-ho. 

En determinades ocasions, però, en aquelles qüestions que afecten directament als meus antics companys de consistori de Convergència i Unió, no em queda més remei que dir el que penso. I, en aquest cas, també demanar-li que assumeixi d’una vegada per totes el que ha passat amb el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). 

En el cas que comento se superen totes les maledicències possibles i es busca crear un embolic per defensar la seva posició. En política les decisions són pròpies, no ho oblidi. 

En el Diari de Tarragona publicat en data 22 de gener de 2021 vostè fa unes declaracions sota el titular: ‘Ballesteros explota contra territori’. En aquesta notícia, entre altres asseveracions qüestionables, vostè diu: «Hace 14 años, el Plan General fue la primera piedra en el gobierno sociorepublicano». «Debe recordarse que, en ese momento, la Platja Llarga estaba en peligro. El Plan urbanístico entonces vigente preveía un gran paseo con cemento y viviendas en ese espacio, que nos dejaba sin playa».

Desconeixem si aquestes declaracions són producte de la seva imaginació o simplement es tracta de reconciliar-se amb la seva gent després de l’anul·lació del POUM aprovat l’any 2013, una suspensió que ha arribat després que la secció cinquena de la sala del contenciós del Tribunal Suprem, el passat 26 d’octubre de 2020, ratifiqués la sentència dictada el 2018 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Seria bo conèixer quines gestions es van fer entre ambdues sentències a afectes de millorar la situació i evitar l’anul·lació definitiva del pla. 

Senyor Ballesteros, li voldria dir que mai, mai, durant el mandant de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Tarragona i sota la meva responsabilitat es va projectar, en el planejament urbanístic anterior, el que vostè al·ludeix: cap, ni gran ni petit, passeig marítim, ni habitatges a la Platja Llarga de Tarragona, res de res. 

De fet, el planejament que pretenia urbanitzar el territori en el Mas de la Marquesa i la Platja Llarga datava del POUM 1983-1984, aprovat per l’equip de govern socialista. Una època en la qual vostè ja era regidor de l’Ajuntament de Tarragona amb notables responsabilitats polítiques. Si us plau, assumeixi el que li pertoca: els habitatges i el passeig són de la seva autoria.

Va ser en la revisió realitzada posteriorment, pel nostre equip de govern, quan a la zona de Llevant (l’any 92/93) es va eliminar l’edificabilitat en aquesta àrea de la ciutat i es va transferir per sobre de la carretera N-340. 

L’edificabilitat es va traslladar pel que anomenem «drets adquirits» gràcies a vostès, a qui els propietaris van fer referència i insistir. I es van transferir, insisteixo i reitero, per damunt de la carretera N-340.

L’únic que es va estudiar durant el govern de Convergència i Unió a la ciutat de Tarragona, juntament amb la Jefatura de Costas i el JEPEC, va ser la possibilitat de fer un sender ecològic de punta a punta de la platja, amb total i absoluta protecció de les dunes i tots els altres elements naturals de l’entorn.

Joan Miquel Nadal i Malé: Exalcalde de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari