Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Ciutadans majors d'edat

Molts ciutadans ja som majors d´edat per poder tenir informació sobre la despesa municipal

Josep M. Marsal

Whatsapp
Ciutadans majors d'edat

Ciutadans majors d'edat

El regidor i tinent d’alcalde de Tarragona, el Sr. Pau Pérez (recordem que ho és de Seguretat Ciutadana i d’Hisenda), té sobre la taula dues feines de gran importància per a la ciutat. No són dues regidories sense contingut; ans al contrari, de les de més responsabilitat al cartipàs municipal.

Referent a la de Seguretat ciutadana, fa uns mesos va publicar un article titulat «La guàrdia urbana, un model de policia que practica un servei de proximitat i de qualitat», sens dubte es tracta d’un bon desig, més que d’una realitat, i és per això que des de la base ciutadana demanem que, en lloc de proclames propagandístiques, se’ns expliqui com es gasten els 13 milions d’euros que tenim pressupostats per a aquesta seguretat, una de les xifres més altes dels comptes de l’alcaldia.

Són més de 250 agents que per a una ciutat de 130.000 habitants és una xifra realment respectable; el problema és que els ciutadans no tenim la percepció de notar la presència als carrers de la guàrdia urbana..., veiem molt de tant en tant, passar un vehicle policial, veiem policia ordenant el tràfic a la sortida d’alguna de les escoles, també als actes públics amb presència d’autoritats, però el que és al carrer, a les places, als mercats i, en definitiva, a la ciutat i als barris, notem i comentem molts la seva absència. En canvi, el que sí que està plena la ciutat és dels vigilants de zona blava, que van tan uniformats, que semblen policia, quan realment l’única feina encomanada és el control dels aparcaments al carrer... Potser ha arribat el moment de plantejar-se una policia de barris/proximitat.

Han circulat «al carrer» informacions sobre un ambient enrarit al cos de la guàrdia urbana, temes sindicals, temes d’horaris, de remuneracions, de moltes baixes per malaltia, de doble comandament, de pressupost..., en definitiva, diverses raons que fan que no funcioni adequadament el servei. No fa gaire temps que una regidora de l’oposició denunciava que sols hi havia planificats dos torns de dues patrulles al dia, és a dir, 8 policies de ronda, als quals si afegim altres de nit ens surt uns índexs de dedicació al carrer, realment injustificables.

Tal com diem a l’encapçalament de l’escrit, molts ciutadans ja som majors d’edat per poder tenir al nostre abast informació contrastada que justifiqui la despesa municipal.

Referent als pressupostos, de nou és un «más de lo mismo», el primer que s’hauria de demanar és que per favor els presentin amb les sumes per capítols parcials per facilitar-ne l’anàlisi, donat que amb tantes xifres es fa complicat poder veure que correspon a cada partida.

També estan damunt la taula els pressupostos de l’any 2016 per 132,7 M€ al que sembla que com mínim hi han dos partits de l’oposició que no hi varen donar suport.

Tornant al «más de lo mismo», ens referim al capítol d’inversions, que és d’11 M€, dels quals 6 M€ són per als Jocs Mediterranis, és a dir, que per a la ciutat en resten solament 5 M€, dels quals 2M€ depenen de la venda de patrimoni..., és a dir, que no són en absolut confirmats. Si, a més, tenim en compte que la història ens demostra que s’executa un 50% de les inversions programades, vol dir que parlem d’uns 3 M€, una xifra realment molt baixa i que perpetua la decadència a la ciutat, que any rere any, amb aquesta política de mantenir la despesa corrent i oblidar les inversions, no permet la millora dels carrers, places, paviments, senyalització, enllumenat, etc., a la ciutat, és a dir, la posada a punt de la Tarragona del segle XXI que com ciutat ha de competir amb les altres properes per obtenir comerç, turisme i ciutadans satisfets de la qualitat de vida a la seva capital.

Temas

  • TRIBUNA

Comentarios

Lea También