Còmics de convivència

De manera lúdica s\'expliquen temes seriosos com el règim polític o els Drets Humans

19 mayo 2017 23:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Són diverses les iniciatives que promouen la convivència entre veïns, a través de cartells que expliquen aspectes desconeguts, o mig desconeguts del col·lectiu immigrant, o altres qüestions relatives a la ciutat. Càritas fa temps que treballa amb material d’aquestes característiques, dirigit en principi als nostres voluntaris però també dirigit a escolars, persones grans... Material que utilitzem quan anem a fer xerrades de sensibilització.

També va per tu és el títol d’un còmic de Càritas, marcadament pedagògic, on es narra amb senzillesa i claredat situacions de la vida diària d’aquest col·lectiu. S’han seleccionat cinc àmbits fonamentals de la vida quotidiana. Són històries reals, que succeeixen cada dia a les nostres ciutats, a les nostres parròquies.

De manera lúdica, s’expliquen temes seriosos com el règim polític, la falta total de llibertat o la vulneració dels Drets Humans, així com altres temes com la gastronomia o les dites populars.

Els cartells han de tenir el doble vessant de ser cridaners i interessants, tant per als nouvinguts com també per als propis del país. D’aquesta manera divertida veiem com el veí d’un país qualsevol, d’arreu del món, té les mateixes inquietuds i les mateixes ganes de viure en una ciutat que faci goig i que la vol sentir seva.

És important de vegades explicar els temes de manera visual, sobretot per fer més assequible a la canalla les diferències que hi poden haver entre col·lectius. Som conscients que els nens no tenen cap problema per conviure amb altres nens que són d’altres indrets. Més aviat són les persones adultes les que es «contaminen» , en algun moment de la vida, i després veuen a aquestes mateixes persones sota un prisma diferent. Què ha canviat? Segurament res, però perceben el món diferent, de vegades ofeguem el nen que està dins nostre. Cartells sí, amb lemes bonics sí, i tot el que faci falta per viure una ciutadania respectuosa, amb calma i temps segur per tal que s’aconsegueixin els objectius pensats que van donar origen a la il·lustració. De totes maneres sempre és entretingut rememorar antics hàbits com pot ser el de llegir un còmic, tornar per un moment a la infantesa i sentir-nos nens novament. Això és sempre un motiu d’alegria.

Comentarios
Multimedia Diari