Coneixem Europa?

La desaparició del ‘roaming’ telefònic és fruit del treball de la Comissió Europea

31 julio 2017 11:56 | Actualizado a 31 julio 2017 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com que som a l’estiu i per provar una mica el vostre coneixement d’Europa, us plantejo tres preguntes que heu de mirar de contestar sense fer trampes amb el mòbil: Quants periodistes espanyols treballen actualment a Brussel·les? Quants funcionaris espanyols hi ha a la representació permanent espanyola davant la Unió Europea? I per últim, quants funcionaris treballen a la Comissió Europea a Brussel·les? Les respostes les donaré al final.

Acabo de visitar les principals institucions europees a Brussel·les acompanyat per uns alumnes de batxillerat i per estudiants universitaris de primers cursos. També hem pogut visitar París, Maastricht i Aquisgrà, un bon recorregut per algunes de les ciutats més emblemàtiques d’Europa. Conèixer el funcionament del Parlament, de la Comissió i del Consell de la Unió Europea i trepitjar les seves seus és molt més útil que l’estudi teòric que moltes vegades ens veiem obligats a repetir a classe. El que passa és que viatjar és una mica més car. 

Crec que ens cal molta més pedagogia per part dels nostres polítics. Estic segur que molta gent desconeix el que es fa a Europa i potser per això s’entén que els percentatges de participació en les eleccions al Parlament siguin inferiors al 50%. Ens diuen que aquí elaboren moltes directives que després tenen molta repercussió en el nostre dia a dia. Tothom parla de la desaparició del roaming com a fruit dels treballs de la Comissió i certament aquest l’hem gaudit enguany. Aquí es fa molta feina legislativa, ens diuen, molta més que la que s’elabora a tots els Parlaments autonòmics i estatals.

El nombre de periodistes acreditats a un lloc de manera permanent ens parla de la importància d’aquest lloc. Doncs a Brussel·les n’hi ha 53 periodistes que treballen per Espanya. Déu n’hi do. Funcionaris a la Reper, que així li diuen per abreujar 280. Mai m’ho hauria pensat. I funcionaris que treballen a la Comissió Europea 20.000! Algú ho ha encertat? Us felicito si és així. Per cert, si ho heu mirat per internet, us sortirà però, que el nombre és 34.000 comptant els de les altres seus de la Comissió. Encara més increïble, no?

Comentarios
Multimedia Diari