Consells comarcals: és l´hora dels gestos

Es hora de fer gestos i que la població noti un canvi de manera de fer política

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper Consell Comarcal del Baix Penedès passarà de 25 a 33 Consellers, com a conseqüència del increment del cens comarcal. Actualment s’ha sobrepassat els 100.00 habitants, som 100.240 ciutadans. En principi aquests 33 Consellers son els responsables de conduir políticament el destí dels baix penedesencs, uns en el Govern i altres des de l’oposició.

Es hora de fer “gestos” i que la població noti un canvi de manera de fer política, es a dir, una nova cultura de la política. Dic això perquè després de la meva experiència com a President del Consell (2007-2011) i constatar el que està passant els últims anys i els comentaris de la població que es van generant crec que val la pena començar a prendre decisions.

Els Consells Comarcals no tenen recursos propis ni competències especifiques, tant sols aquelles que els hi deriva la Generalitat així com les subvencions o recursos corresponents. És especialment rellevant la tasca que fa per facilitar la gestió dels petits municipis, especialment pel que fa als serveis de Recaptació, Educació, Serveis Socials, Mediambientals, Joventut, Gent Gran, Certificacions d’obres i Serveis etc. Aquests serveis els fiscalitza el personal del Consell i cal una supervisió i impuls polític.

En tot cas el model que proposo és que l’estructura política sigui la del Consell d’Alcaldes, assistida d’una Permanent on estiguin representats tos els Grups polítics de la Comarca que han obtingut representació comarcal. Això vol dir que amb menys polítics es pot funcionar perfectament.

L’estalvi econòmic que es pot generar es podria traspassar a polítiques de Benestar Social i Plans de Treball per la millora de la situació de les persones que estan a l’atur, donat que som la Comarca amb l’índex d’atur més alt de Catalunya.

Com es pot iniciar aquest camí? Doncs en el primer Plenari del Consell elaborar una proposta de tots els Grups per sol·licitar que el Govern de la Generalitat inicií la modificació legal corresponent per fer possible aquest canvi. De ben segur que molts Consells Comarcals, per no dir la majoria hi estarien d’acord.

Els temps han canviat, ànim i endavant!

Comentarios
Multimedia Diari