Conseqüències de 'Barcelunya'

La gent de Tarragona i el seu espai continuen sent vulnerats per les males decisions

19 mayo 2017 23:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest és un d’aquells casos en què les necessitats de la ciutat es veuen menyspreades pels interessos dels grans partits. La ciutat de repòs i vacances de la zona de llevant, un complex de 14 hectàrees a només 200 metres de la platja Llarga, es troba en desús des del desembre de 2011 gràcies a la mala gestió de la Generalitat i a la falta de força de l’Ajuntament de Tarragona a l’hora de posicionar-se sobre el futur d’aquest complex.

La zona residencial va ser oberta fa 55 anys pel govern franquista per aprofitar i potenciar la meravellosa costa de la ciutat. L’any 1980 va passar a mans de la Generalitat de Catalunya i això va ser el gran error per a la vida d’aquest emblemàtic lloc de l’est de la ciutat.

La Generalitat ha demostrat que la preocupació i la prioritat que té sobre aquest tema és mínima. Porta ja quasi quatre anys en què només sap dir: «en les properes setmanes es donarà una solució», o «ben aviat s’ha de posar fil a l’agulla» segons paraules del mateix conseller Joaquim Nin. La veritat és que des de Barcelona es diu molt però es fa menys que poc. Què els importa a ells els «petits» temes sobre el benestar de Tarragona?

L’Ajuntament no actua gaire millor. Fa temps que diferents grups polítics de la ciutat demanen que aquest complex sigui cedit o donat a la ciutat per a usos socials, com la creació d’un Centre Cívic. Fa poc s’ha inaugurat a la zona de l’Arrabassada, però realment serveix per connectar tota aquesta gran zona amb Tarragona?

Si aquest centre cívic estigués situat més endins de Llevant podria suposar una bona opció per potenciar l’urbanisme: noves voreres, carrils bici, o l’adequació de la N-340 per tornar-la una via urbana que uneixi la zona de la platja Llarga (tan separada del centre) amb la Via Augusta i amb la Rambla Vella.

Llevant quedaria englobada a la ciutat i la concessió de la ciutat de repòs i vacances seria la primera pedra d’aquest gran projecte. Però és clar, sembla que o no es sap demanar la concessió o no ens la volen donar.

El primer cas és més perillós perquè en cas de cedir-la a la ciutat i construir aquest centre, s’hauria de modificar el POUM per a les seves noves necessitats perquè el complex surt ja anteriorment com a complex residencial. Sembla que tant rebombori que han fet amb el POUM els ha deixat cansats per a modificar-lo. Millor quelcom mal fet que fer més feina per millorar-lo!

El sector privat està també molt interessat en aquest complex. Grups com el Grup Rosell, el Grup Estival Park o el Grup Palas fa temps que han fet ofertes per a la seva explotació a la Generalitat, una opció bastant bona si pensem en el BCN World o en el nou parc temàtic de Ferrari. Però és clar, l’Ajuntament de Tarragona no lluita prou o no vol lluitar; per tant, les empreses privades no poden fer res i la Generalitat continua en la seva bombolla barcelonina.

La conclusió és ben senzilla, Tarragona continua veient com una altra de les seves zones continua degradant-se fins que un dia s’afegeixin irònicament a la llarga llista de restes patrimoni de la humanitat. La gent de Tarragona i el seu espai continuen sent vulnerats per les males decisions i la incompetència.

Comentarios
Multimedia Diari