Construint el nou Reus

Des del primer moment, hem estat al costat del Govern aportant propostes en l’àmbit social i econòmic per minimit-zar els efectes de la pandèmia sobre l’economia local i els col·lectius més vulnerables

30 mayo 2020 16:24 | Actualizado a 30 mayo 2020 16:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Són moments de col·laborar, d’anar tots a una mentre la Covid-19 no ens permeti retornar a una relativa normalitat. Són moments de consens perquè aquesta crisi requereix i seguirà requerint un esforç sense precedents d’actuació pública per fer possible la reactivació de la nostra ciutat al més aviat possible, de manera sòlida i solidària perquè ningú no es quedi enrere. 

Per això, els regidors del grup municipal del PSC hem participat en el Pacte per a la reconstrucció de Reus, presentat fa uns dies a l’Ajuntament. Hi havíem de ser. De fet, des del primer moment, hem estat al costat del Govern aportant propostes en l’àmbit social i econòmic amb l’objectiu de col·laborar i minimitzar els efectes de la pandèmia sobre l’economia local i els col·lectius més vulnerables de la societat. I gran part de les propostes, una cinquantena, han estat recollides pel Govern, fet que celebrem.

És necessària una unió de voluntats sense precedents per reactivar la societat i l’economia que ha estat hivernada, per enfortir les estructures que han de fer front a les necessitats ciutadanes. Des de l’inici de l’estat d’alarma, hem demanat molts sacrificis a la ciutadania i, ara, és l’hora que la seva administració més propera, l’Ajuntament, els ho compensi amb una intensitat renovada. 

Però aquest pacte de reconstrucció no ha de servir per tornar a on érem abans del virus, sinó per construir una nova ciutat. No volem la ciutat que teníem, volem una ciutat millor. Tornar a posar en peu el que hi havia fins ara ja no serveix, ja que aquesta emergència ha agreujat de forma salvatge les desigualtats i caldran mesures per un creixement fort, sostenible i inclusiu.

Ara més que mai, caldrà posar les persones i les seves necessitats al centre de l’acció política i per això és imprescindible: 1) Redefinir el model social i econòmic a partir de la consecució de la igualtat d’oportunitats en un medi saludable, sostenible i segur. 2) Enfortir l’estat del benestar, augmentant la despesa per protegir els col·lectius més vulnerables. 3) Millorar el funcionament de l’administració i la seva relació amb la ciutadania a fi de guanyar flexibilitat, autonomia i capacitat d’adaptació en temps canviants. I totes aquestes reformes cal abordar-les des del marc d’un gran consens entre les forces polítiques i els agents socials i econòmics de la ciutat.

Entre tots, hem de repensar quina ciutat volem per als pròxims anys. Què volem deixar enrere i quines oportunitats tenim. Així podrem prendre decisions que millorin la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes i que el lideratge de la nostra ciutat torni al lloc que li pertoca.

Sumant esforços i voluntats podrem fer realitat una nova ciutat. Només des d’una visió compartida, la nostra ciutat podrà afrontar escenaris i reptes desconeguts i elaborar un full de ruta per als pròxims anys. El futur és complex però, tot i així, encoratjador.
 

ANDREU MARTIN. Portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus

Comentarios
Multimedia Diari