Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Construint el nou Reus

Des del primer moment, hem estat al costat del Govern aportant propostes en l’àmbit social i econòmic per minimit-zar els efectes de la pandèmia sobre l’economia local i els col·lectius més vulnerables

ANDREU MARTIN

Whatsapp
ANDREU MARTIN.

ANDREU MARTIN.

Són moments de col·laborar, d’anar tots a una mentre la Covid-19 no ens permeti retornar a una relativa normalitat. Són moments de consens perquè aquesta crisi requereix i seguirà requerint un esforç sense precedents d’actuació pública per fer possible la reactivació de la nostra ciutat al més aviat possible, de manera sòlida i solidària perquè ningú no es quedi enrere. 

Per això, els regidors del grup municipal del PSC hem participat en el Pacte per a la reconstrucció de Reus, presentat fa uns dies a l’Ajuntament. Hi havíem de ser. De fet, des del primer moment, hem estat al costat del Govern aportant propostes en l’àmbit social i econòmic amb l’objectiu de col·laborar i minimitzar els efectes de la pandèmia sobre l’economia local i els col·lectius més vulnerables de la societat. I gran part de les propostes, una cinquantena, han estat recollides pel Govern, fet que celebrem.

És necessària una unió de voluntats sense precedents per reactivar la societat i l’economia que ha estat hivernada, per enfortir les estructures que han de fer front a les necessitats ciutadanes. Des de l’inici de l’estat d’alarma, hem demanat molts sacrificis a la ciutadania i, ara, és l’hora que la seva administració més propera, l’Ajuntament, els ho compensi amb una intensitat renovada. 

Però aquest pacte de reconstrucció no ha de servir per tornar a on érem abans del virus, sinó per construir una nova ciutat. No volem la ciutat que teníem, volem una ciutat millor. Tornar a posar en peu el que hi havia fins ara ja no serveix, ja que aquesta emergència ha agreujat de forma salvatge les desigualtats i caldran mesures per un creixement fort, sostenible i inclusiu.

Ara més que mai, caldrà posar les persones i les seves necessitats al centre de l’acció política i per això és imprescindible: 1) Redefinir el model social i econòmic a partir de la consecució de la igualtat d’oportunitats en un medi saludable, sostenible i segur. 2) Enfortir l’estat del benestar, augmentant la despesa per protegir els col·lectius més vulnerables. 3) Millorar el funcionament de l’administració i la seva relació amb la ciutadania a fi de guanyar flexibilitat, autonomia i capacitat d’adaptació en temps canviants. I totes aquestes reformes cal abordar-les des del marc d’un gran consens entre les forces polítiques i els agents socials i econòmics de la ciutat.

Entre tots, hem de repensar quina ciutat volem per als pròxims anys. Què volem deixar enrere i quines oportunitats tenim. Així podrem prendre decisions que millorin la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes i que el lideratge de la nostra ciutat torni al lloc que li pertoca.

Sumant esforços i voluntats podrem fer realitat una nova ciutat. Només des d’una visió compartida, la nostra ciutat podrà afrontar escenaris i reptes desconeguts i elaborar un full de ruta per als pròxims anys. El futur és complex però, tot i així, encoratjador.
 

ANDREU MARTIN. Portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus

Temas

Comentarios

Lea También