Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cornuts i pagar el beure

Whatsapp

El proper dissabte 31 de gener el Moviment de Centre d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) farà la seua assemblea general a la casa Artur Martorell de Segur de Calafell, i en allà es presentaran el tancament econòmic del 2014 i el pressupost del 2015.

Aquest pressupost, que se pot descarregar lliurement de la web, deixa entreveure algunes partides i desviacions poc clares, i que cal que la direcció pugui aclarir.

Com en són els 180.000 € que van integres a la Fundació Pere Tarrés, cosa que suposa el 20,27% del pressupost. Mentre que només 32.000 €, el 3,3% del pressupost, es destinen a ajudes directes als centres. En altres paraules, per cada 1 € que rep cada esplai des del Moviment, el mateix MCECC en dóna 1.190 € a la Fundació Pere Tarrés. I això només de forma directa.

Clar que la Fundació ofereix serveis al Moviment, però el MCECC també fa sostenible el pressupost de la Fundació. Com els 73.500 € en lloguers d’espais que la Fundació ingressarà directament i que, si el MCECC no hi tingués aquest lligam, potser no ingressaria.

O els costos de les publicacions, que són de 125.539,43 €. Si només entren 44.000 € en subscripcions (4.000 € menys que el pressupostat el 2014), com s’acaben de cobrir els 81.500 € que falten per arribar als 125.539 €? Si a cap lloc de la revista es fa referència al MCECC i si és una revista de la Fundació, perquè ha de passar pel pressupost del Moviment? D’això se’n diu «ser cornuts i pagar el beure».

Quan el pressupost sigui més clar i el veritable objectiu del MCECC siguin els esplais i no les fundacions, aleshores sí que molts esplais ens plantejarem l’adhesió al Moviment. Mentrestant, ens quedem com estem.

Xavier Esteve

(Esplai El Trop)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También